România va intra în Schengen în martie 2024, însă doar pe cale aeriană și maritimă

Data stabilită de către Uniunea Europeană pentru aderarea României la Schengen ar fi 31 martie 2024, pe cale aeriană și maritimă. În ce privește frontierele terestre, potrivit surselor guvernamentale, data stabilită ar fi undeva în 2025.

România ar putea intra în Schengen în 2 etape
România ar putea intra în Schengen în 2 etape

Potrivit celor de la adevarul.ro, în urma mai multor săptămâni de negocieri, Comisia Europeană a decis când va putea adera țara noastră la spațiul Schengen. De asemenea, un vot pozitiv a fost dat și Bulgariei, cele două țări fiind luate în calcul împreună.

În plus, se pare că liderii europeni au mai ajuns și la un acord privind o reformă a sistemului de azil și migrație, iar reguli mult mai clare au fost stabilite pentru verificarea migranților aflați în situație ilegală la sosirea în Uniunea Europeană. Acest pact pentru migrație ar satsiface cerințele Austriei pentru a sprijini aderarea României și a Bulgariei la spațiul Schengen.

România ar putea intra în Schengen în 2024

„Condițiile inițiale pe care le-a pus Austria anul trecut la explicarea veto-ului nu mai există pentru că s-a ajuns la un pact pe azil și migrație. Și, doi: orice condiții aparent bilaterale, pe care le-ar cere României sau Bulgariei, nu-și mai au rostul, pentru că acum sunt încadrate deja în pact”, a declarat eurodeputatul Dragoș Pîslaru, potrivit sursei citate.

Cu toate acestea, există și un număr însemnat de europarlamentari români care critică aderarea țării noastre în două etape. Aceștia sunt de părere că negocierile ar fi trebuit purtate pentru o aderare totată, din prima.

Se pare că, dacă chiar se ajunge la o aderare în 2 etape, este posibil ca țara noastră și Bulgaria să fie decuplate, odată ce vor fi incluse în Schengen pe cale maritimă și aeriană.

„Documentul va lua în calcul și gradul de îndeplinire individual al fiecărui stat parte din acest proces”, a explicat eurodeputatul român Victor Negrescu. „În cazul României, frontierele noastre sunt astăzi foarte sigure și în cazul Bulgariei, dar, evident, având graniță cu Turcia, acest lucru va necesita probabil o analiză suplimentară”, a mai spus acesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
buster jpg
bani jpeg
sat comoara jpg
plane 2104594 1280 jpg
politia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net