România va primi arme performante, datorită poziției strategice la Marea Neagră

Ultima actualizare:

Analistul militar american Seth Cropsey spune că România are un rol strategic la Marea Neagră și tocmai din acest motiv ar trebui dotată cu vânătoare de mine și baterii de rachete de coastă, capabile să asigure o prezență militară serioasă în zona maritimă.

Expert militar, președinte al think tank-ului Yorktown, fost oficial în cadrul Departamentului Apărării al SUA, Seth Cropsey a prezentat o analiză în care demonstrează că România are un rol crucial la Marea Neagră, iar Aliații ar trebui să ia măsuri imediat pe cel puțin două linii, notează Adevărul.ro

„Planificarea operațională pentru o ofensivă de recucerire (de către Ucraina - n.red.) a Crimeei include câteva întrebări despre axele pe care trebuie să se acționeze. Membrii NATO la Marea Neagră, în special România, vor fi cruciali pentru o strategie coerentă pe termen lung. Insula Șerpilor, faimoasă la începutul acestui război, se află la mai puțin de 30 de mile de litoralul românesc; toate transporturile maritime ale Ucrainei trec în prezent prin apele românești; iar dacă Rusia părăsește acordul cu cereale de la Marea Neagră sau operațiunile de luptă îl perturbă, România va deveni din nou linia de salvare economică a Ucrainei”, arată Seth Cropsey, conform realcleardefense.com.

Expertul vede și soluțiile pentru rezolvarea problemei. Concret, acesta susține că România ar trebui să primească rapid dragoare maritime pentru curățarea de mine a „coridorului cerealelor”„La începutul lunii septembrie, un dragor românesc a lovit o mină și a trebuit să fie remorcat înapoi în port pentru reparații. România are nevoie de mai multe ambarcațiuni antimine. Chiar și navele mai vechi din epoca sovietică ar fi suficient de eficiente în acest scop”, spune Seth Cropsey.  

Apoi, expertul susține că România are urgent nevoie unele sisteme moderne de armament pe care autoritățile de la București le-au contractat deja, dar livrările sunt în graficul de așteptare, acesta fiind conceput înainte de invadarea Ucrainei. „SUA ar trebui să accelereze livrarea rachetei antinavă Naval Strike Missile (NSM, baterii de rachete de coastă - n.red.) către România, produsă în Norvegia. România așteaptă livrarea primei sale tranșe de NSM la sfârșitul anului 2024. Aceasta trebuie să fie accelerată și adusă la începutul sau cel mult mijlocul anului viitor”, a precizat Seth Cropsey.  

 Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net