Salariu minim de 4.500 de lei din toamnă! Ce angajați din România se vor putea bucura de acest venit
Vești bune pentru români! Guvernul se pregătește să mărească leafa a aproape 2 milioane de oameni din țara noastră, care câștigă acum doar salariul minim pe economie! Schimbările ar putea fi implementate din această toamnă, însă există și probleme! De exemplu, muncitorilor din construcții li se vor tăia din facilitățile fiscale, lucru ce înseamnă că vor pierde bani din salariu. Economiștii spun că aceste măsuri trebuiau aplicate la începutul anului, nu acum, pentru a nu afecta bugetele companiilor.
După o perioadă extrem de lungă marcată de probleme serioase, cum ar fi creșterea prețurilor carburanților, ori inflația scăpată complet de sub control, românii primesc și unele vești bune!
Guvernul țării noastre se pregătește să mărească salariile a aproape 2 milioane de români, începând cu această toamnă. Cei care câștigă acum doar salariul minim pe economie pot avea un venit net mai mare cu aproximativ 100 de lei. O nouă creștere ar avea loc în ianuarie. Desigur, nu toate categoriile de angajați din țara noastră au motive de bucurie.
Conform sursei, muncitorilor din construcții li se vor tăia unele facilități fiscale, asta însemnând, mai precis, că vor plăti contribuția de 10% din salariu, pentru sănătate. În anul 2018, autoritățile deciseseră ca muncitorii să nu plătească această contribuție, pentru a convinge forța de muncă să rămână în țară.
Partea bună este că salariul minim din construcții ar trebui să crească de la 4.000 de lei la 4.500, așa că contribuția de 10% nu ar trebui să pună probleme prea mari oamenilor.
Salariile pot crește din această toamnă
Desigur, nu vă imaginați că aceste creșteri au ca țintă principală bunăstarea oamenilor de rând. Conform sursei citate, statul va putea extrage venituri de aproximativ 700 de milioane de lei, prin impozitele și taxele percepute acestor salarii, până la finalul acestui an. Iar până la finalul lui 2024, statul va strânge 2,4 miliarde de lei.
Potrivit antreprenorilor, aceste creșteri de salarii trebuiau introduse la început de an, deoarece în septembrie, când vor intra în vigoare, vor afecta negativ bugetele companiilor, deja stabilite.