Scandal la o celebră mânăstire! S-a lăsat cu divorț

Scandal la o mănăstire din Tulcea. În anul 2011, o firmă din Turda, judeţul Cluj, a încheiat un contract cu mănăstirea Codru  pentru acoperirea celor cinci turle ale bisericii cu solzi de tablă, o lucrare pentru care călugării trebuiau să plătească 50.000 de lei.

image

Deşi antreprenorul a finalizat lucrările şi a emis mai multe facturi, conform contractului, mănăstirea nu a plătit nimic.

Citește și: Cea mai izolată mănăstire din lume! Turiștii nu au voie să viziteze

„Noi am eliberat facturile, iar din acel moment noi trebuia să plătim şi TVA-ul care, la acea vreme, era 24%. Opt oameni au muncit acolo, iar noi le-am achitat cazarea trei săptămâni şi jumătate şi salariile lor. Am ajuns să facem datorii mari”, spune Dumitru Şandru, patronul firmei, citat de adevarul.ro.

Iată și: Canabis, cultivat sub nasul turiștilor, într-o insulă celebră din Grecia

Aşa s-a ajuns în instanţă, acolo unde avocaţii mănăstirii au susţinut că antreprenorul a formulat un preţ mai mic în oferta iniţială decât cel final. Judecătorii au decis definitiv că preţul este cel stabilit de către părţi în contract, nu cel din oferta de dinaintea contractului.

Iată și: Coșmar pentru o fată refugiată din Ucraina în România. Tânăra a reclamat că a fost violată într-o mănăstire din Maramureș

Afacerea respectivă a fost închisă, a pierdut apartamentul din cauza datoriilor, dar, cel mai grav este că a ajuns să divorţeze de soţia sa cu care avea această afacere. Acum, antreprenorul încearcă executarea silită, dar mănăstirea a făcut contestaţie. În faţa judecătorilor, călugării arată că bunurile mănăstirii sunt bunuri sacre şi nu pot fi executate silit. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
despartire   heart g56bfad668 1280 jpg
manuta  victor dorobantu Wednesday jpg
culori brazi 2022
Anamaria Prodan
Ivana Knoll FOTO Instagram png
caine covid carantina china foto twitter jpg
infidelitate 0 jpeg
Capture PNG
alcool jpg
image
image
image
image
Zile libere legale în 2023
pele gettyimages 841963610 jpeg
Ivana Knoll FOTO Instagram png
Anamaria Prodan
masina cu lemne furate din padure jpeg
caine covid carantina china foto twitter jpg