Schimbări pentru chiriași. Viza de flotant va putea fi obținută automat, la momentul mutării într-o locuință închiriată

Viața la bloc presupune respectarea unor reguli de conviețuire în comun, iar unele dintre aceste reguli sunt stabilite prin lege. Pentru cei care locuiesc în apartamente cu chirie, acest cadru legal se va schimba în curând, dacă un proiect de lege propus va fi adoptat de Parlament.

Chirie apartament. Foto: arhiva
Chirie apartament. Foto: arhiva

Modificare semnificativă de obținere a vizei de flotant

Proiectul de lege propune o modificare semnificativă a procedurii de obținere a vizei de flotant pentru chiriași. Astfel, conform proiectului, cei care ocupă apartamente închiriate, în baza unui contract legal, vor primi automat viza de flotant în format electronic. Această inițiativă legislativă se află în prezent în stadiul de dezbatere la Parlament.

În prezent, procedura de obținere a vizei de flotant pentru chiriași se realizează prin intermediul unei cereri depuse la autoritățile competente. Cu toate acestea, conform noului proiect legislativ, viza de flotant va putea fi obținută automat, la momentul mutării într-o locuință închiriată. Această modificare va fi valabilă doar pentru contractele de închiriere declarate la autorități.

Se dorește eliminarea formalităților birocratice

Scopul principal al acestei propuneri legislative este de a ușura procedura de obținere a vizei de flotant pentru chiriașii care își desfășoară viața la bloc. Modificarea va veni în sprijinul acestora, eliminând formalitățile birocratice și facilitând integrarea lor în comunitatea locală.

Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege trebuie să modifice OUG 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor. În cazul adoptării, viza de flotant va fi înscrisă automat în actul de identitate al chiriașului, fie prin intermediul unei cereri depuse de acesta la autorități, fie prin intermediul informațiilor transmise de autoritățile fiscale către serviciul de evidență a persoanelor.

Astfel, viața la bloc pentru chiriași se pregătește să devină mai simplă și mai transparentă, cu o procedură de obținere a vizei de flotant mai eficientă și mai modernă, adaptată la nevoile și cerințele actuale ale societății.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
sat pixabay jpg
corinita din salcie jpg
index webp
aeroport galati braila facebook jpg
gelu duminica poveste de viata jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net