Se deschide o nouă fabrică în România. Un colos german vine la noi în țară și investește masiv
România continuă să atragă investiții majore, iar în acest context, un gigant german din industria aeronautică va deschide o nouă fabrică în țara noastră.

Anunțul a fost făcut de premierul Marcel Ciolacu, care a subliniat importanța acestui proiect pentru economia românească.
Fabrica va produce componente pentru aeronave de pasageri și va deveni un jucător important în industria aeronautică globală. Diehl Aviation, furnizorul german de produse, sisteme și servicii destinate acestei industrii, este partener al marilor giganți Airbus, Boeing și Bombardier, dar și al producătorilor de avioane eVTOL și al operatorilor de avioane comerciale din întreaga lume.
„Remarc că, deşi situaţia economică internaţională este complicată, România continuă să atragă investitori importanţi. Astfel, o nouă mare fabrică este anunţată în ţara noastră de un concern german, furnizor pentru giganţii aeronauticii.
Vor fabrica la noi componente pentru aeronave de pasageri şi au ales România pentru poziţia strategică între Est şi Vest, plus accesul excelent la furnizori şi talent calificat”, a declarat premierul Ciolacu în cadrul unei şedinţe de guvern, potrivit Profit.
Noua unitate va fi lansată până la sfârșitul acestui an și va contribui semnificativ la consolidarea României ca hub industrial pentru componente aeronautice.
Alegerea României pentru amplasarea acestei fabrici subliniază nu doar locația strategică a țării, dar și disponibilitatea unui talent calificat, esențial pentru succesul industriei aeronautice.
Investiții în infrastructura națională
Pe lângă acest proiect de mare amploare, premierul Ciolacu a anunțat și accelerarea investițiilor în infrastructura națională, cu scopul de a sprijini dezvoltarea economiei.
Printre cele mai importante proiecte se numără lucrările la metroul din București, care au început oficial la tunelul ce va conecta capitala cu Aeroportul Otopeni, dar și centurile ocolitoare din Baia Mare și Cluj, ce vor contribui la fluidizarea traficului și la dezvoltarea regiunilor respective.
„La Baia Mare, centura va avea aproape 32 de kilometri, o investiţie de 3,2 miliarde de lei. La Cluj, centura metropolitană are 42 de kilometri, este un proiect extrem de complex, în două etape, estimat la peste 9 miliarde de lei”, a subliniat premierul.
În plus, Ciolacu a subliniat importanța creșterii suprafeței împădurite din România, ca parte a unui obiectiv național mai larg. „Susținem și cea mai importantă creștere a suprafeței împădurite din România, printr-o soluție simplă: majorăm cu 40% prima anuală acordată deținătorilor de terenuri pe care sunt efectuate împăduriri sau reîmpăduriri prevăzute în PNRR. Obiectivul nostru este ca, la sfârșitul lui 2026, să împădurim circa 28 de mii de hectare”, a spus premierul.