Şi tu poţi să fii Moş Crăciun pentru cei nevoiași! Iată cum poți ajuta

Ultima actualizare:

Dacă vrei să fii bucuros pentru câteva momente, cumpără-ţi ceva drăguţ, umple-ţi masa cu bunătăţi, răsfaţă-te. Dacă vrei să simţi adevărata fericire, fă ceva pentru cei din jur! Cumpără-i o supă caldă unui bătrân, donează lucruri pe care nu le mai foloseşti unei familii nevoiaşe, du-le dulciuri copiilor la care Moşul nu poate trece anul acesta. Fii tu Moş Crăciun şi îi vei face sufletului tău cel mai frumos cadou!

Dar din dar se face Rai. Iar dacă îţi rupi din puţinul tău ca să dai celor necăjiţi, vei descoperi câtă satisfacţie îţi pot aduce nişte zâmbete. Mulţi nu se implică în acţiuni umanitare pentru că nu ştiu exact ce să doneze, cine are nevoie de ajutor, unde se colectează cadourile etc. Tocmai de aceea îţi venim în ajutor cu câteva sugestii. În principiu, cei care se ocupă de strângerea donaţiilor sunt ONG-urile, primăriile şi bisericile. 

  • Vino cu daruri la Târgul de Crăciun din Bucureşti. În fiecare an, Târgul de Crăciun organizat în Piaţa Constituţiei are şi o componentă socială. „Dăruieşte, fii mai bun! Şi tu poţi fi Moş Crăciun!” – acesta e mesajul pentru toţi cei care vor să ajute copiii aflaţi în dificultate. Cum pot face acest lucru? Până pe 20 decembrie, vino cu jucării, cărţi sau hăinuţe şi lasă-le în cufărul amplasat la intrarea în Casa lui Moş Crăciun.

  • Pune cadoul în ghetuţe! Pentru al doilea an consecutiv, Plaza România te invită să devii Moş Crăciun pentru unul dintre copiii din mediile defavorizate, susţinuţi de Asociaţia Mia’s Children. Între 6 şi 22 decembrie, zeci de ghetuţe ale copiilor sunt amplasate în zona Rotonda de la parterul mall-ului şi aşteaptă să fie umplute cu daruri. Poţi lăsa haine, jucării, cărţi, rechizite şi dulciuri. Fiecare pereche de ghetuţe este însoţită de numele copilului către care vor ajunge cadourile şi vârsta acestuia.  
  • Fii voluntar pentru familiile din satele izolate. Pentru unele familii, imaginea unei mese îmbelşugate de Crăciun e doar un vis frumos. Multe locuiesc în satele izolate din judeţul Buzău şi pentru ele, Clubul GTC Motorsport şi Kaufland România pregătesc o nouă ediţie a campaniei umanitare Off-Road de Crăciun. Sute de pachete cu produse vor fi duse în satele din zona Nehoiu-Brăeşti cu maşini 4x4, însă e nevoie de voluntari pentru a împacheta cele 15 tone de alimente şi produse de bază donate. Organizatorii te invită să te alături acestui efort şi să te implici la împachetare pe 13 decembrie, de la ora 11.00, la Hala Romstal de pe str. Caporal Marin Grigore. Pe 14 şi 15 decembrie, un convoi impresionant de maşini offroad va colinda satele izolate pentru a le distribui celor 450 de beneficiari.

  • Licitează la Festivalul Brazilor de Crăciun! Organizaţia Salvaţi Copiii pregăteşte şi în acest an Festivalul Brazilor de Crăciun, un eveniment caritabil destinat copiilor din medii socio-economice vulnerabile. În seara de 12 decembrie, la Stejarii Country Club, mai mulţi designeri scot la licitaţie brazi special creaţi, iar banii obţinuţi ajung la copiii care au nevoie de tot sprijinul nostru pentru a învăţa în şcoală. E vorba despre 5.000 de copii din toată ţara, beneficiari ai programelor Şcoală după Şcoală. Brazii pot fi licitaţi şi online, până pe 12 decembrie, pe lavacow.com. Mai multe detalii pe salvaticopiii.ro.
  • Poţi duce darurile la un ONG. Asociaţia Sprijinirea Integrării Sociale (ASIS) are în grijă persoane fără adăpost, copii nevoiaşi şi oameni aflaţi în dificultate din multe puncte de vedere, care nu au nicio bucurie de Crăciun  în afara micilor daruri primite din partea Asociaţiei. Poţi ajuta şi tu, dacă laşi la sediul ASIS, în această perioadă, hăinuţe pentru copii şi adulţi, jucării, dulciuri, rechizite şi orice consideri că va bucura o familie fără posibilităţi materiale. Pachetele strânse vor fi distribuite înainte de Crăciun.
  • Trage cu ochiul la scrisorile copiilor nevoiaşi. Sunt mulţi copii amărâţi care îi scriu în această perioadă Moşului, cu speranţa că poate se întâmplă vreo minune pentru ei. Pe haisaajutam.ro începe să se adune lista cu dorinţe. Copiii nu au pretenţii prea mari: dulciuri, ghetuţe, un joc. Şi pe bucuriacraciunului.ro poţi să „adopţi o scrisoare” a copiilor mai puţin răsfăţaţi de soartă din localitatea Berlişte. 
  • Se colectează haine, încălţăminte şi jucării. A venit frigul şi mulţi români nu au haine groase. Astfel, sunteţi invitaţi să donaţi încălţăminte şi hainele care nu vă mai vin sau nu vă mai plac, dar şi jucării. Asociaţia Atitudini şi Alternative a instalat 8 containere în Bucureşti şi alte două în Târgovişte şi Corbii Mari. Acestea vor fi distribuite persoanelor nevoiaşe (copii şi adulţi) din comunităţile marginalizate. Şi Primăria sectorului 1 a amplasat 15 containere în tot atâtea parcuri.

  • Elevii din 60 de şcoli şi grădiniţe dau o mână de ajutor. Până pe data de 10 decembrie, elevii şi preşcolarii din Capitală şi din împrejurimi adună, în cadrul instituţiilor de învăţământ de care aparţin, daruri selectate şi împachetate de ei. Acestea vor fi strânse într-un depozit al Romaero şi încărcate apoi în camioane, pentru a ajunge la 9.000 de copiii orfani sau cu posibilităţi materiale reduse din 17 judeţe ale ţării. Evenimentul face parte din cadrul campaniei “Zâmbetul din cutie”, organizate de Asociaţia Şansa Ta, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Romaero şi Kaufland România. Punctul culminant al campaniei este concertul caritabil de luni, 9 decembrie, de la Muzeul Ţăranului Român, la care vor participa gratuit copii din mai multe centre de plasament şi din familii nevoiaşe. Pentru restul persoanelor, biletul de intrare constă într-un dar pentru un copil din sală.

  • Donează online. Portalul imparte.ro e cel mai bun ajutor al Moşului pentru că te ajută să găseşti cereri ale persoanelor nevoiaşe cărora să le oferi direct cadoul de Crăciun. La secţiunea “cereri donaţii” poţi alege cazuri care te impresionează sau poţi posta tu însuţi un anunţ cu obiectele pe care vrei să le donezi. Organizaţia Samusocial (samusocial.ro) se ocupă de oamenii străzii din Bucureşti, circa 5.000 la număr. Poţi să te implici ca voluntar, pe stradă, sau poţi dona bani online. Tot donaţii online poţi face şi pe site-ul bonami.ro. Mai exact, până pe 21 decembrie poţi cumpăra diverse alimente virtuale (sarmale, friptură, ouă sau cozonaci), iar banii intră în contul Asociaţiei Touched Romania, care mai apoi va achiziţiona alimente pentru familiile monoparentale pe care le are în grijă.
  • Vorbeşte cu preoţii! Mulţi cunosc cazurile sociale către care să vă îndreptaţi atenţia. De asemenea, în faţa bisericilor găseşti, de obicei, mulţi oameni ai străzii care primesc şi se bucură de orice dar: mâncare, haine, bani. Mulţi dintre ei nu au ocazia să mănânce o masă caldă, o friptură, o prăjitură. Dacă ai gătit mai mult, pune câteva bucate într-o caserolă şi împarte cu cei care nu au!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
netflix pixabay jpg
luxemburg istock jpg
jessica riggs calendar nud profimedia (1) jpg
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net