Țânțari purtători ai virusului West Nile au fost depistați în 4 sectoare din Capitală! Autoritățile sunt în alertă

Țânțari purtători ai virusului West Nile au fost depistați de către autorități în nu mai puțin de 4 sectoare din Capitală! Medicii ne spun la ce simptome să fim atenți după înțepăturile acestor insecte periculoase.

Țânțarii au fost depistați în patru sectoare din Capitală
Țânțarii au fost depistați în patru sectoare din Capitală

Un detaliu important pe care îl menționează medicii este faptul că acest virus nu se transmite de la om la om, însă trebuie să fim atenți deoarece este foarte dificil de prevenit. Autoritățile din țara noastră au depistat țânțari ce poartă virusul West Nile au fost depistați în nu mai puțin de 4 sectoare din București.

„Nu există un vaccin care să prevină, iar modalitatea de transmitere este prin intermediul înțepăturii de țânțar și, mai ales, a unor musculițe. Foarte important, de asemenea, e că nu se transmite de la om la om, în așa fel încât riscul de a avea o transmitere importantă și a discuta de pandemii sau epidemie este categoric mic. Dar trebuie să fim prudenți, pentru că e greu de prevenit”, a explicat medicul Adrian Marinescu, potrivit Antena 3 CNN.

Simptomele la care trebuie să fim atenți

Potrivit medicilor, simptomatologia este foarte asemănătoare cu febra Dengue, iar diagnosticul diferențial se face destul de greu. De cele mai multe ori, este nevoie de o subdiagnosticare, însă, partea bună este că, de cele mai multe ori, formele sunt mult mai ușoare. Mai precis, simptomele seamănă cu o gripă, iar simptomatologia este și digestivă.

„Ceea ce ar trebui să știm despre infecția cu virusul West Nile este că de cele mai multe ori, formele sunt ușoare, semănă foarte bine cu o răceală. Sunt și persoane asimptomatice. Practic doar 1% dintre cei care sunt infectați ajung la complicații importante”, a mai spus medicul Adrian Marinescu.

Potrivit medicului, cazurile din țara noastră au fost extrem de rare, în ultimii ani. „În România au fost astfel de situații, am avut chiar și veri în care am avut cazuri multe, am vorbit chiar de situații de epidemie. Din fericire, în ultimii ani cazurile sunt extrem de rare. Aici mă refer la formele severe, care într-adevăr pot să pună probleme”, a spus medicul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William și Prințul Harry Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
zapada craciun pixabay jpg
foc soba png
vlogger surprins de bucuresti png
azuga statiune jpg
proteine scaled jpg
Meghan Markle în Columbia Foto Profimedia jpg
PAG 3 MAIN Inundații la Slobozia Conachi 1 FOTO Tudor Neacșu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net