Mai multe insule din Grecia au decretat stare de urgență! Rămân fără apă din cauza secetei, în plin sezon turistic

O perioadă îndelungată cu temperaturi peste cele normale, atât vara cât și iarna, a provocat probleme serioase în insulele grecești, chiar în mijlocul sezonului turistic. Mai precis, este vorba despre lipsa de apă, problemă care este accentuată și de către numărul mare de turiști care vizitează această țară în timpul verii.

Mai multe insule din Grecia au declarat stare de urgență / foto: Pixabay
Mai multe insule din Grecia au declarat stare de urgență / foto: Pixabay

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, schimbările climatice se numără printre factorii care au dus la această problemă în Grecia. În Sifnos, o mică insulă din arhipelagul Ciclade, autoritățile au solicitat declararea stării de urgență, după ce s-a observat faptul că există zone unde consumul de apă s-a dublat în luna iunie a acestui an, comparativ cu aceeași perioadă din anul trecut.

Insula Sifnos are o suprafață de 47 de kilometri pătrați și o populație de numai 3.000 de locuitori. Cu toate acestea, în fiecare an, undeva în jur de 135.000 de turiști vizitează această insulă.

„În unele localităţi consumul era dublu faţă de cel din iunie anul trecut şi estimăm că în perioada iulie-octombrie consumul va ajunge la 300.000 mc, în timp ce capacitatea noastră de furnizare pentru această perioadă este de circa 270.000 mc”, a declarat primarul din Sifnos, Maria Nadali.

Consumul de apă este raționalizat

Nivelul apei din puțuri este acum minim, din cauza iernii calde din Grecia. Iar cea mai mare unitate de desalinizare din Sifnos a avut o avarie în luna iunie, îngreunând și mai mult situația. Acum, autoritățile anunță că vor efectua controale și va întrerupe accesul la alimentare cu apă pentru cei care consumă mai mult.

Iar Sifnos nu este singura insulă din Grecia unde sunt probleme cu nivelul de apă. Stare de urgență a fost declarată și în Leros, cât și în unele zone din Creta și Kefalonia. „Rezervoarele noastre sunt aproape goale, au o cantitate de apă ce acoperă cinci zile de alimentare în condiţii normale”, a declarat Emanuil Kurletakis, viceprimar al municipiului Minoa Pediada, ce se află în centrul Cretei. Și rezervoarele din insula Naxos sunt acum, din păcate, aproape goale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2060770343 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net