Vești bune pentru bucureșteni! Timpul de așteptare a trenurilor de metrou va scădea

Vești bune pentru bucureșteni! Metrorex și-a achitat o parte dintre datoriile pe care le avea, așadar vor fi introduse alte șase trenuri în circulație, iar pasagerii vor aștepta mai puțin timp în stații. 

Timpul de succedare va fi redus ca urmare a achitării o parte din datoria pe care Metrorex o avea â
Timpul de succedare va fi redus ca urmare a achitării o parte din datoria pe care Metrorex o avea â

Metrorex vine cu o veste bună pentru toți bucureștenii care s-au plictisit să aștepte mult și bine sosirea trenurilor în stațiile de metrou! Metrorex a plătit către Alstom, compania care asigură mentenanţa la metroul bucureştean o parte dintre datoriile pe care le avea. În plus, începând de marți, 16 august, 6 trenuri vor fi introduse în circulație, iar intervalul de succedare între trenuri va scădea la 9 sau zece minute.

Citește și: 23 de tentative de sinucidere la metrou, în ultimii 10 ani. Statistici sumbre. 

„Metrorex continuă demersurile pentru deblocarea situaţiei create în circulaţia trenurilor de metrou, determinată de diminuarea serviciilor de mentenanţă şi salubritate prestate de Alstom Transport S.A., cu care Metrorex are un contract în vigoare. Astfel, în urma discuţiilor purtate cu Alstom şi a plăţii unor facturi pentru prestaţii de mentenanţă aferente anului 2022, s-a dispus introducerea în circulaţie a 6 trenuri suplimentare, începând cu data de astăzi, 16.08.2022”, se arată în comunicatul Metrorex. 

În acest context, intervalul de succedare între trenuri va scădea la 9 – 10 minute, pe toată reţeaua de metrou fiind introdus un număr de 40 trenuri.

Vezi și: Șeful sindicaliștilor Metrorex intenționa să apeleze la racheți ca sa îl elimine pe Drulă 

Metrorex are datorii astronomice la Alstom 

În ultimele săptămâni, intervalul mediu de succedare a trenurilor de metrou pe toate magistralele a fost de 10 - 14 minute. Circulaţia la metrou s-a desfăşurat cu mult mai puţine trenuri în loc de 57, cât este prevăzut în graficul aprobat din cauza datoriilor pe care Metrorex le avea către Alstom. 

Conform companiei Alstom, Metrorex nu a achitat facturile pentru mentenanță timp de aproximativ un an, iar suma restantă a ajuns la 33 de milioane de euro, adică peste 160 de milioane lei. Marți, 16 august, reprezentanții Metrorex au subliniat că o parte din datorie a fost achitată, iar suma necesară achitării integrale va fi discutată în cadrul viitoarei ședințe despre rectificarea bugetară, care va avea loc în cursul lunii august. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net