Tu știai? Care este aparatul electrocasnic care îți poate dubla factura la energie electrică, în doar o lună

Un dispozitiv din gospodăriile multor români are potențialul de a majora considerabil factura la electricitate, ajungând chiar la dublarea acesteia în anumite circumstanțe, mai ales dacă este utilizat frecvent. 

Plita electrică consumă foarte mult curent / foto: Pixabay
Plita electrică consumă foarte mult curent / foto: Pixabay

Plita electrică consumă extrem de mult curent electric

Concret, vorbim despre plita electrică, un aparat electrocasnic care se remarcă prin consumul său ridicat de electricitate, depășind chiar și frigiderul în acest aspect.

Într-adevăr, plita electrică se dovedește a fi unul dintre cele mai energofage dispozitive dintr-o locuință, cu un consum ce poate ajunge la un minim de 120 kilowați lunar.

Plita nu doar că depășește frigiderul în termeni de consum, dar și alte aparate precum aerul condiționat.

Pentru cei care au optat pentru o plită electrică, este important de știut că aceasta consumă de trei ori mai mult decât o plită pe gaz, o diferență generată de viteza superioară de gătire. Cu toate acestea, există strategii prin care se poate reduce consumul de energie.

Cum reduci consumul de energie, dacă ai plită electrică

De exemplu, nu este necesar să porniți plita cu mult timp înainte de utilizare, având în vedere că aceasta se încălzește rapid. Folosirea capacelor pentru vase și a ustensilelor special concepute pentru plitele electrice poate, de asemenea, să ajute la economisirea energiei.

Enel, în parteneriat cu Energy Policy Group (EPG), a realizat un clasament al celor mai mari consumatori de energie electrică dintr-o locuință. Pe locul doi se află frigiderul, cu un consum anual de 600 kWh pentru un model de clasa energetică E, cu două uși și o vechime de până la patru ani.

Următorul pe listă este mașina de spălat rufe, cu un consum similar de circa 600 kWh pe an, în funcție de specificații. Cuptorul cu microunde se situează și el în top, având un consum anual de 435 kWh.

Pe locul cinci se află uscătorul de rufe, un model din clasa energetică D și capacitate de încărcare de până la 8 kg consumând 387 kWh anual. Toate aceste date sunt susținute de informațiile publicate de Enel.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net