Cât curent consumă un frigider dacă îl ții mereu în priză. Ce trebuie să faci pentru a economisi bani

Frigiderul este unul dintre cele mai importante electrocasnice din locuința fiecăruia dintre noi, fiind și cel care consumă cea mai multă energie electrică. Din fericire, poți apela la anumite trucuri pentru a reduce costurile unei facturi. 

Cât consumă, de fapt, un frigider  Foto: Shutterstock
Cât consumă, de fapt, un frigider Foto: Shutterstock

Frigiderul, cel mai mare consumator de energie 

Conform unui studiu efectuat de Institutul pentru Diversificare și Conservare a Energiei din Spania, frigiderul conduce detașat în clasamentul energiei, cu aproape 19% din consumul total, urmat de televizor, cu 7,5%, mașină de spălat: 7,3%, cuptor: 5,1% și computer: 4,6%.

Cu toate că nu poate fi scos din priză în lipsa noastră, sunt câteva lucruri de care ar trebui să ținem cont. Cu toate acestea, cel mai important este modelul, deoarece cu cât frigiderul este mai vechi, cu atât consumul este mai mare. De aceea sunt recomandate produsele clasate pe lista aparatelor ”verzi”.

Cât consumă un frigider 

Dacă un frigider dintr-o clasă energetică bună poate să ajungă la un consum între 300 și 380 kW pe an, unul cu adevărat economic ar consuma cu aproape 100 kW pe an mai puțin. În plus, chiar și poziționarea frigiderului este importantă, de aceea ar trebuie ținut departe de sursele de căldură, care îi pot afecta funcționarea normală. În plus, contează și cât de plin este, eficiența de răcire a produselor fiind direct proporțională cu numărul lor.

Sfaturi pentru reducerea consumului de energie electrică

Evită să ții ușa frigiderului deschisă pentru o perioadă lungă de timp și asigură-te că ușa frigiderului este complet închisă. Totodată, nu pune niciodată alimente fierbinți în frigider. Acestea conduc la majorarea consumului de energie. Trebuie să păstrezi congelatorul cât mai plin! Un congelator gol consumă mai multă energie.

E bine să setezi o temperatură adecvată pentru frigider, luând în considerare temperatura exterioară și păstrează o distanță de cel puțin 3 cm pe părțile din lateral ale ventilatorului. Totodată, asigură-te că nu supraîncarci frigiderul cu alimente. Menține un nivel mediu de încărcare.

Ce alte electrocasnice consumă mult

Trei tipuri de electrocasnice din casele românilor sunt cele mai mari consumatoare de energie electrică. Acestea sunt frigiderele, mașinile de spălat haine și cele de spălat vase. Prin urmare, este indicat ca măcar acestea să fie încadrate în clasa energetică A.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net