Uite ce produse nu trebuie să-ţi lipsească din bucătărie!
Fiecare dintre noi avem bucătăria utilată cu tot ce ne trebuie: tacâmuri, vase, oale, cratiţe dar şi aparatură electrocasnică. Însă, de multe ori, ne lipsesc lucruri mărunte, care costă puţin dar pe care, de cele mai multe ori, le neglijăm. Iată 7 lucruri pe care uiţi să le cumperi dar care nu ar trebui să-ţi lipsească din bucătărie.
Burete abraziv
De multe ori, se întâmplă ca mâncarea să se lipească şi să se ardă în oală. Iar dacă nu o speli imediat, resturile alimentare se întăresc şi pătează inoxul sau suprafeţele emailate.
În acest caz, nu le mai poţi curăţa cu un burete de bucătărie obişnuit. Ai nevoie de unul de sârmă sau unul abraziv. Iar dacă nu ai acest ajutor la îndemână te vei chinui mult până când vei reuşi să îndepărtezi resturile alimentare depuse.
Lavete umede
Lavetele se folosesc pentru ştergerea suprafeţelor umede: blatul de bucătărie, masa, chiuveta. Dacă ai vărsat lichide, acestea sunt uşor absorbite cu o lavetă.
În cazul în care nu ai o lavetă, te vei folosi fie de prosoape din material textil, şerveţele sau şervete din hârtie. Ceea ce nu este nici practic, nici igienic.
Burete pentru vase
Buretele pentru vase trebuie schimbat frecvent, cel puţin o dată la două săptămâni deoarece este un mediu propice dezvoltării bacteriilor şi microbilor.
Pentru că este întotdeauna umed sau chiar îmbibat cu apă şi folosit pentru curăţarea resturilor alimentare buretele poate fi un adevărat focar de infecţie.
Nu uita să cumperi mai multe bucăţi, pentru a nu rămâne niciodată în pană!
Pungi de gunoi
Pungile de gunoi sunt esenţiale, o ştim cu toţii. Cu toate acestea, de multe ori depozităm deşeurile menajere în pungile de cumpărături pe care le primim de la casa de marcat, atunci când mergem la supermarket.
Asta pentru că uităm mereu că pe piaţă se găsesc şi pungi speciale pentru gunoi. Sunt ieftine, mult mai rezistente şi au mărimi diferite. Nu uita să cumperi un sul care să-ţi ajungă pentru o perioadă cât mai lungă de timp.
Pungi alimentare
Vrei să depozitezi un aliment în frigider? Pungile alimentare sunt cele mai indicate. Dar ce te faci când constaţi că nu mai ai pungi alimentare? Alegi varianta foliei de aluminiu riscând să te îmbolnăveşti. Când mergi la supermarket nu uita să cumperi un sul de pungi alimentare.
Folie de aluminiu pentru aragaz
Pentru a proteja aragazul de pete de grăsime, protejează-l învelind suprafaţa acestuia cu folie din aluminiu. Decupeaz-o în dreptul celor patru ochiuri. Astfel, dacă mâncarea va da în foc, aragazul tău va fi ferit de orice urmă de murdărie.
Sită pentru scurgerea de la chiuvetă
Dacă nu ai o sită care să acopere scurgerea de la chiuvetă, resturile alimentare vor înfunda ţevile, iar, în cel mai nefericit caz, te poti trezi cu o inundaţie de toată frumuseţea! Dacă nu ai deja, nu uita să cumperi una. Costă extrem de puţin dar este foarte folositoare.
«Nu folosi folia de aluminiu la gătit!» Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare
În nici un caz nu folosiţi folie din aluminiu când gătiţi sau dacă doriţi să împachetaţi alimentele. Aciditatea acestora mobilizează ionii de aluminiu în hrană.Mai mult decât atât, trebuie ştiut faptul că aluminiul este neurotoxic fiind asociat cu maladia Alzheimer.Alimentele pe care le preparăm la cuptor pot fi învelite în frunze de viţă de vie opărite sau în frunze de varză".