Uite cum faci cele mai bune prăjituri!
De la o masa copioasă de Sărbători nu pot lipsi prăjiturile! Apreciate atât de cei mici, cât şi de cei mari, dulciurile ne ajută să intrăm mai uşor în atmosfera de vacanţă. Azi îţi dăm câteva trucuri pentru prăjituri perfecte.
Glazură de ciocolată
Imediat ce ai scos prăjitura din cuptor, pune pe suprafaţa ei bucăţele fine de ciocolată cu lapte. Topindu-se, va forma o glazură lucioasă deasupra prăjiturii.
Cum să împiedici aluatul să dea pe dinafară
Pentru a împiedica aluatul să dea pe dinafară înfigi macaroane în aluat. Aerul va putea ieşi şi astfel aluatul nu se va umfla.
Prăjitură mai crocantă
Pentru a evita ca sucul fructelor să înmoaie crusta prăjiturii, pune un strat de zahăr între prăjitură şi fructe.
Când fructele sunt prea suculente
Pentru a evita ca fructele zemoase să lase suc în cocă, pune mai întâi 1 cm de aluat la cuptor, timp de 10 minute. După ce s-a copt, pune fructele şi varsă restul de aluat şi dă din nou la cuptor.
Aluat auriu
Dacă vrei ca aluatul prăjiturii să fie auriu, badijonează-l cu un ou bătut sau cu lapte.
Glazură ca la cofetărie
Pentru a face o glazură ca la cofetărie, cu două minute înainte de a termina coacerea, badijonează prăjitura cu o lingură de zahăr diluată în două linguri de lapte.
În ce prepari dulciurile
Formă de cozonac- Sunt ieftine şi este obligatoriu să ai o astfel de tavă în bucătărie. Acestea sunt pentru cozonaci, chec şi pandişpan. Poţi cumpăra tăvi din teflon sau metalice.
Tavă pentru prăjituri de casă- Este mai înaltă decât tava pentru tartă şi o găseşti sub formă dreptunghiulară. Tava pentru prăjituri este metalică, emailată sau din teflon.
Tavă pentru tartă- Sunt rotunde, mai joase decât cele pentru prăjituri şi poţi cumpăra mărimi diferite în funcţie de ce anume vrei să prepari. Şi materialul din care sunt fabricate e de mai multe feluri, dar e recomandat să alegi forme din teflon.