Un nou cutremur a zguduit astăzi România. Este al doilea seism în ultimele 24 de ore

Un nou cutremur a zguduit România în dimineața zilei de 10 aprilie 2024, marcând al doilea eveniment seismic major în decurs de 24 de ore. Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), seismul a avut magnitudinea de 3,4 pe scara Richter și s-a produs în zona Moldovei, în județul Vrancea.

Seism. Foto: Shutterstock.
Seism. Foto: Shutterstock.

Seismul a fost resimțit într-o zonă extinsă

Conform informațiilor oferite de INFP, epicentrul cutremurului a fost localizat la o adâncime de 75,3 kilometri, la 35 de kilometri nord-vest de municipiul Focșani. Seismul a fost resimțit într-o zonă extinsă, fiind simțit la 71 de kilometri nord de Buzău, 75 de kilometri est de Sfântu-Gheorghe, 86 de kilometri sud-vest de Bârlad, 87 de kilometri sud de Bacău și 90 de kilometri est de Brașov.

Cetățenii din diferite regiuni ale țării au relatat că au simțit tremurul, cu precădere locuitorii din Sectorul 6 al Capitalei, București, situat la o distanță de aproximativ 164 de kilometri de epicentru. De asemenea, locuitorii din județele învecinate, cum ar fi Buzău și Ilfov, au resimțit și ei cutremurul, la distanțe de aproximativ 75 și, respectiv, 160 de kilometri de epicentru.

Au fost 10 cutremure în România până acum în această lună

Acest nou eveniment seismic vine într-un context în care România a fost martora a zece cutremure în cursul lunii aprilie, toate cu magnitudini variind între 2,4 și 3,4 pe scara Richter. Aceste cutremure au crescut îngrijorările privind activitatea seismică în regiunea Vrancea și au subliniat importanța pregătirii și conștientizării în fața riscurilor naturale.

Autoritățile din domeniul seismologic și protecția civilă continuă să monitorizeze situația și să ofere sfaturi și recomandări populației pentru a se pregăti și a acționa în caz de necesitate în fața riscului seismic. Este esențial ca locuitorii să fie conștienți de riscurile asociate cutremurelor și să adopte măsuri de precauție pentru a-și proteja viața și bunurile în fața acestor fenomene naturale imprevizibile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net