Un proiect de lege controversat ar putea aduce amenzi usturătoare pietonilor! Ce ar deveni interzis pentru români

Un proiect de lege ar putea aduce o schimbare extrem de controversată Codului Rutier, prin care o mulțime de români s-ar putea alege cu amenzi usturătoare! Mai precis, autoritățile doresc să îi sancționeze pe cei care traversează având căști în urechi, sau care privesc în telefon. Amenzile propuse ajung la sute de lei!

Pietonii ar putea primi amenzi usturătoare / foto: Depositphotos
Pietonii ar putea primi amenzi usturătoare / foto: Depositphotos

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la Digi 24, se pare că un proiect de lege ar putea aduce o schimbare extrem de controversată Codului Rutier. Dacă aceste propuneri devin oficiale, o mulțime de români s-ar putea alege cu amenzi usturătoare, de sute de lei! Mai precis, autoritățile doresc să îi sancționeze pe pietonii care traversează având căști în urechi, sau care privesc în telefon. Amenzile propuse ajung la sute de lei!

Mai precis, sancțiunea pentru această abatere ar putea ajunge până la 435 de lei! Motivația pentru această propunere controversată este dorința aleșilor de a reduce accidentele în trafic, mai ales cele care se produc pe trecerile de pietoni.

Potrivit informațiilor, se pare că în anul 2022, au avut loc nu mai puțin de 82 de accidente grave, pe trecerile de pietoni din București. Anul acesta, la mijloc de noiembrie, această cifră este de 53 de astfel de accidente, iar nu mai puțin de 5 persoane și-au pierdut viața în timp ce traversau la o trecere de pietoni.

O propunere controversată ar putea aduce amenzi de sute de lei

Potrivit propunerii, chiar și atunci când traversăm liniile de cale ferată, trebuie să renunțăm la căști, iar toate aceste prevederi se vor aplica și celor care circulă pe trotinete. Specialiștii avertizează că, în trafic, nu doar șoferii pot constitui un pericol, ci și pietonii.

În acest moment, acest proiect legislativ a fost depus la Senat, însă, înainte de a putea fi promulgat, el trebuie să treacă și de Camera Deputaților. Iar, dacă va deveni lege, un număr semnificativ de români se pot trezi cu amenzi usturătoare, din cauza telefonului mobil.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
image png
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
atena pixabay jpg
saptamana luminata
flori jpeg
image png
1 femeie menopauza jpg jpeg
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net