Un refugiat a murit în Munții Maramureșului, încercând să fugă de război. Altul a fost găsit cu picioarele degerate

Ultima actualizare:

Patru refugiaţi ucraineni dintr-un grup mai mare care a încercat să ajungă în România prin Munţii Maramureşului, zilele trecute, au fost dat dispăruţi. Doi dintre ei au fost găsiți, însă unul nu se mai afla în viață. În continuare, sunt căutați alți doi. 

Salvatorii îi caută pe refugiații ucraineni FOTO: CJSU Maramureș
Salvatorii îi caută pe refugiații ucraineni FOTO: CJSU Maramureș

Inițial, patru dintre refugiați erau de negăsit. Însă, azi dimineață, doi dintre ei, tată și fiu, au fost găsiți de salvatori. Însă, din nefericire, pentru bărbatul mai în vârstă nu s-a mai putut face nimic, acesta fiind decedat într-o râpă. Cealaltă persoană, adică fiul celui mort, a fost găsită cu degerături la mâini și picioare.

„Acesta a trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, în zona sectorului de frontieră 364, la aproximativ 3,5 kilometri în interior. Cetăţeanul ucrainean este rănit la membrele inferioare şi urmează a fi preluat de către elicopterul SMURD pentru a i se acorda îngrijiri medicale, iar ulterior va fi transportat la o unitate medicală”, a transmis CJSU Maramureş. 

O refugiată a anunțat la 112 

Soția bărbatului decedat a fost cea care a dat alarma la 112, în urmă cu două zile. Femeia a intrat în Vama Sighet și a anunțat autoritățile că soțul și fiul său sunt în munți împreună cu un grup de ucraineni, încercând să treacă ilegal granița. Cum bărbatul său nu îi mai răspundea la telefon, tânăra ucraineanca s-a panicat și a cerut ajutorul autorităților române. 

Despre alţi şase se crede că au fost găsiţi pe partea ucraineană de către grăniceri, în timp ce alţi doi sunt, în continuare, căutaţi.  În Munţii Maramureşului, la graniţa româno-ucraineană, stratul de zăpadă în unele locuri ajunge la 1 metru, iar vremea se schimbă rapid.

De la începutul conflictului ruso-ucrainean și până în prezent, a nivel naţional, au intrat în România 632.382 cetăţeni ucraineni.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net