LIVE TEXT Aproximativ 400 de locuitori din Hostomel, daţi dispăruţi. Rusia pregătește o nouă ofensivă în Donbass

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

​În cea de-a 42-a zi de război, situația din Ucraina devine complicată și la nivelul tratativelor, cât și din punct de vedere militar. Între timp, 7.000 de sesizări privind crime de război au fost înregistrate la Parchetul General, acestea culminând cu ororile din Bucea, unde peste 400 de civili au fost uciși și 300 torturați, violați și bătuți cu bestialitate de rușii care au ocupat orașul. Trupele ruse au părăsit regiunea Kiev și nordul Ucrainei pentru a lansa un nouă ofensivă în regiunea Donbass, spune NATO.

Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 42-a zi. Foto: Epa-Efe
Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 42-a zi. Foto: Epa-Efe

UPDATE 22.00 Câteva imagini filmate cu drona arată amploarea dezastrului din Borodyanka. Aproximativ 200 de oameni ar fi murit în subsolurile blocurilor bombardate de ruşi, conform autorităţilor ucrainene.

Borodyanka, Kyiv region.Only 42 days ago, 13,000 people lived in this village.russian occupiers brought death and destruction here. They wanted to do the same with the whole of Ukraine.But our army fought back. Borodyanka is under the Ukrainian flag again. pic.twitter.com/o3wXs27RYQ

— Defence of Ukraine (@DefenceU) April 6, 2022

UPDATE 18.30 Ungaria a anunţat miercuri că este pregătită să plătească în ruble pentru gazele ruseşti, în dezacord cu UE, care a căutat un front unit în opoziţia faţă de cerinţele Moscovei, transmite Reuters, citat de Adevărul.

Rusia le-a cerut statelor UE să-i plătească în ruble gazele livrate începând cu 1 aprilie, însă această solicitare a fost refuzată. În prezent livrările continuă, întrucât primele plăţi pentru volumele de gaze livrate după această dată sunt scadente în a doua jumătate a lunii.

UPDATE 16.57 Ambasadorii europeni se întâlnesc la Bruxelles pentru a dezbate propunerea Comisiei Europene privind noi sancțiuni împotriva Rusiei, după crimele împotriva umanității realizate de Federația Rusă în localitatea Bucea.

UPDATE 15.30 Țările de Jos au reținut 14 super-yacht-uri deținute de Rusia, au înghețat active de 516 milioane de euro și au blocat tranzacții de 155 de milioane de euro în cadrul sancțiunilor impuse Rusiei după invadarea Ucrainei

UPDATE 14.33 Cel puțin 167 de copii au fost uciși în timpul invaziei ruse asupra Ucrainei, dar acest număr este probabil mult mai mare, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski. 

„Adevărul este că în cele 42 de zile ale războiului, cel puțin 167 de copii au fost uciși în Ucraina. Nu știm încă toate atrocitățile din Mariupol și victimele din alte zone ale Ucrainei, unde lupta încă continuă”, a transmis Zelenski.

UPDATE 12.51 Uniunea Europeană va impune noi sancțiuni Rusiei, „probabil” pe gaz și petrol, a declarat miercuri șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„În acest moment critic al războiului, trebuie să creștem din nou presiunea asupra lui Putin”, a declarat von der Leyen.

Marți, UE și-a anunțat planurile de a impune Rusiei un al cincilea pachet de sancțiuni, inclusiv interzicerea importurilor de cărbune rusesc .

UPDATE 10.55 Un depozit de combustibil din estul Ucrainei a fost distrus de atac aerian rusesc, conform datelor transmise de către Valentyn Reznichenko, șeful administrației militare regionale. 

„Depozitul de combustibil este distrus. Pompierii au luptat cu incendiul peste 8 ore. Din fericire, nu există victime”, a declarat acesta

UPDATE 09.30 Atacuri aeriene și luptele continuă în orașul ucrainean Mariupol, potrivit unei actualizări din partea Ministerului Apărării din Regatul Unit, publicat miercuri.

„majoritatea celor 160.000 de locuitori care au rămas nu au lumină, metode de comunicare, medicamente, căldură sau apă”, se arată în textul transmis de Regatul Unit.

UPDATE 07.30 Rusia încearcă să „preia controlul asupra întregului Donbass”, în estul Ucrainei, a declarat marți secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Trupele ruse au părăsit regiunea Kiev și nordul Ucrainei. Vladimir Putin mută un număr mare de trupe la est în Rusia. Se vor reînarma, vor primi întăriri pentru că au suferit multe pierderi și se vor reaproviziona pentru a lansa un nouă ofensivă în regiunea Donbass”, a spus el.  

UPDATE 07.00 Aproximativ 400 de locuitori din Hostomel, regiunea Kiev, sunt daţi dispăruţi, a declarat şeful administraţiei militare locale, Taras Dumenko. El a spus că autorităţile inspectează în prezent subsolurile din zonă, conform Kyiv Independent. Potrivit acestuia, multe persoane din Hostomel au fost găsite la Bucea, semn că forţele ruse mută oameni.

UPDATE ora 06.00 Primarul oraşului Bucea a declarat pentru BBC că aproximativ 320 de civili au fost împuşcaţi de trupele ruse în timpul ocupării oraşului.

Anatoli Fedoruk a spus că a asistat personal la execuţiile mai multor persoane de către forţele Moscovei. "Am văzut mai multe episoade”, a spus Fedoruk. "Au fost trei maşini cu civili care încercau să se evacueze spre Kiev şi s-a tras asupra lor cu brutalitate. Era o femeie însărcinată al cărei soţ ţipa cerând să nu o împuşte, dar au împuşcat-o cu brutalitate”.  

Citește și: Măcelul civililor! Imaginile care au șocat întreaga planetă

Bucea, imagine din satelit
Bucea, imagine din satelit

UPDATE ora 05.00 Trupele ucrainene din Mariupol au început să cedeze în fața asediatorilor. Marți, 267 de soldați din marina ucraineană s-au predat în fața invadatorilor, informează Kievul. Orașul e împărțit în două și se dau lupte grele pe străzi, a relatat primarul din Mariupol. 

UPDATE ora 04.00 Șefa Comisiei Europene Ursula Von Der Leyen și șeful diplomației UE Josep Borrell au anunțat că vor călători în această săptămână la Kiev pentru o întrevedere cu președintele Volodimir Zelenski. 

UPDATE ora 03.00 Japonia a anunțat că va suplimenta ajutoarele pentru Ucraina. Emiratele Arabe Unite au trimis peste 30 de tone de alimente și materiale medicale, iar Marea Britanie a anunțat că va suplimenta ajutoarele de armament defensiv.   

UPDATE ora 02.00 Până la 4 aprilie, peste 4.000 de civili din Mariupol au fost evacuați în siguranță către Zaporojie. Marți însă, zecile de autobuze cu sinistrați au fost întoarse din drum de soldații ruși care au pornit asediul asupra orașului.

UPDATE ora 01.00 Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Rusia, gen. Igor Konașenkov a declarat marți, citat de CNN, că au fost lovite baze militare ucrainene și depozite de combustibil în Kremeneț, Zaporojie, Novomoskovsk și Cerhanski. 

UPDATE ora 00.00 Negocierile de pace dintre Ucraina și Rusia au fost reluate marți, dar partea ucraineană a subliniat prin vocea lui Mihailo Podoliak, consilier prezidențial, că după descoperirile din Bucea orice ”vorbă venită de la ruși lovește ca un glonț”. 

UPDATE ora 23.00 Volodimir Zelenski s-a adresat marți în Consiliul pentru Securitate al ONU și a subliniat importanța ca statele occidentale să sprijine cu armament trupele ucrainene în lupta inegală cu forțele rusești invadatoare. El a cerut sancțiuni mai ferme și mai clare privind exporturile rusești de gaz, petrol și cărbune.  

Click! a scris zilnic, în timp real, despre evenimentele din Ucraina. Urmăriți live evenimentele și tot ce s-a întâmplat încă de la izbucnirea războiului dintre Ucraina și Rusia.

LIVE TEXT Oficial american: Putin, prost informat despre mersul războiului. SUA trimit în Ucraina 100 de drone ucigaşe

LIVE TEXT Atrocități în Bucha, Irpin și Mariupol. Joe Biden, despre Putin: «Tipul ăsta este brutal»

LIVE TEXT Război în Ucraina. Trupele ruse au capturat 11 primari ucraineni și l-au executat pe unul dintre aceștia. UE promite noi sancțiuni

LIVE TEXT Trupele ucrainene au recucerit regiunea Kiev. Cine cere emiterea unui mandat de arestare pentru Putin

LIVE TEXT Volodimir Zelenski a demis doi șefi de securitate, care ar fi «trădători». 11 localități din Herson, eliberate de armata ucraineană

LIVE TEXT Putin ameninţă că livrările de gaze naturale urmează să fie oprite vineri: «Plătiți în ruble sau oprim gazul»

LIVE TEXT Oficial american: Putin, prost informat despre mersul războiului. SUA trimit în Ucraina 100 de drone ucigaşe

LIVE TEXT Armata Ucrainei a ucis 17.000 de soldați ruși de la începutul invaziei. 586 tancuri au fost distruse

LIVE TEXT O nouă rundă de negocieri ruso-ucrainene în Turcia, de luni până miercuri

LIVE TEXT Rușii au preluat controlul asupra oraşului ucrainean Slavutici și l-au arestat pe primar. Kiev şi Liov, atacate

LIVE TEXT NATO a decis activarea sistemelor de protecție împotriva armelor chimice, biologice și nucleare. Ucraina primește și ea acest tip de echipament

LIVE TEXT Un soldat rus și-a predat tancul forțelor ucrainene. Ce beneficii a primit la schimb

LIVE TEXT Kremlin: «Rusia ar folosi arme nucleare doar dacă existenţa i-ar fi ameninţată»

LIVE TEXT Zelenski: «Nu vom accepta niciun ultimatum». A avut loc primul schimb dintre Rusia şi Ucraina

LIVE TEXT Rușii au bombardat o școală în care se adăposteau 400 de copii, femei și bătrâni. Una dintre cele mai mari uzine metalurgice din Europa, distrusă

LIVE TEXT Ucraina a pierdut accesul la Marea Azov. Zelenski solicită negocieri cu Putin. «E timpul să ne întâlnim»

LIVE TEXT Mii de oameni au sărbătorit la Moscova anexarea Crimeei. Putin, o nouă convorbire cu Macron

LIVE TEXT Ziua 22 de război. Joe Biden, despre Vladimir Putin: «Dictator ucigaș». SUA și UE acuză Rusia de «crime de război»

LIVE TEXT Ziua 21 de război. Teatrul și piscina publică din Mariupol, bombardate de ruși. „Aici sunt numai femei însărcinate și mame cu copii mici”

LIVE TEXT Ziua 20 de război. Cel mai mare spital din Mariupol, capturat de ruşi. 400 de oameni sunt ostatici. Ploaie de bombe în Kiev

LIVE TEXT Ziua 19 de război. Negocierile au luat pauză până marţi. Noi explozii în Harkiv, oraș distrus complet de ruși. Două persoane, ucise

LIVE TEXT Ziua 18 de război. Bombardamente intense în Karkov. Negocieri online între ruși și ucraineni, luni.

LIVE TEXT Ziua 17 de război. «Putin este în continuare hotărât să îşi atingă obiectivul în Ucraina». Macron şi Scholz îi cer un armistițiu imediat. 

LIVE TEXT Ziua 16 de război. Rusia încearcă să atragă Belarus în război? Provocarea denunțată de armata ucraineană

LIVE TEXT Ziua 15 de război. Mesajul lui Putin despre «paşii neprietenoşi» făcuţi de Occident. Nici un rezultat după negocierile de joi

LIVE TEXT Două săptămâni de război în Ucraina. Maternitatea din Mariupol, bombardată. Zelenski cere negocieri directe cu Putin

LIVE TEXT Ziua 13 de război în Ucraina. Rutele pentru evacuarea civililor, deschise. SUA suspendă importurile de energie din Rusia

LIVE TEXT Ziua 12 de război în Ucraina. Cum s-a încheiat cea de-a treia rundă de negocieri între Rusia și Ucraina

LIVE TEXT Ziua 11 de război în Ucraina. Proteste la Moscova şi în oraşele ucrainene ocupate. Rusia face ameninţări, inclusiv la adresa României

LIVE TEXT Ziua 10 de război în Ucraina. Zelenski cere sancţiuni mai dure pentru Rusia. A treia rundă de negocieri, luni

LIVE TEXT Un fragment de rachetă, în curtea casei prezidențiale a lui Zelenski: «M-ați ratat»

LIVE TEXT Explozii puternice în Kiev. Putin, dispus să discute cu Ucraina la Minsk. Rusia ameninţă Suedia şi Finlanda

LIVE TEXT Război în Ucraina. Armata rusă a bombardat orașul Kiev

LIVE TEXT. Primarul Vitali Kliciko: "Kievul este încercuit. Toate căile de acces sunt blocate"

LIVE TEXT A șaptea zi de război în Ucraina. Peste 2.000 de civili au murit. Primarul Kievului se pregătește pentru un atac masiv asupra capitalei

LIVE TEXT A șasea zi de război. Turnul TV din Kiev, atacat cu rachete rusești. 5 persoane au murit

LIVE TEXT A cincea zi de război în Ucraina. S-au încheiat negocierile din Belarus. Explozii puternice în Kiev

LIVE TEXT Rusia și Ucraina au ajuns la un acord privind civilii. Va avea loc o a treia rundă de negocieri

LIVE TEXT Rușii au atacat cea mai mare centrală nucleară din Ucraina. Zelenski avertizează asupra unui dezastru nuclear

LIVE TEXT A început războiul în Ucraina! Atac la 50 de km de România. 57 de morţi şi 169 de răniţi. Reacţia lui Joe Biden

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net