Un român și-a construit o „vilă” pe un bloc de 8 etaje. În ce oraș se află construcția care a stârnit o serie de controverse. VIDEO

Ultima actualizare:

Un bloc din Răcădău, un cartier care se află localizat în zona sudică a Brașovului, deține o „vilă” construită acum mai bine de 10 ani. Locuința a atras atenția unui cetățean care a filmat-o și a postat videoclipul în social media, întrebându-se dacă o astfel de construcție este legală. 

Vila construită pe blocul de 8 etaje / foto: Captură video
Vila construită pe blocul de 8 etaje / foto: Captură video

Autoritățile competente s-au autosesizat în urma postării din mediul online și au făcut mai multe verificări la fața locului. În urma acestora, s-a constatat faptul că acea construcție îndeplinește criteriile legale. 

Cum arată vila construită deasupra blocului de 8 etaje 

Vila construită pe blocul de 8 etaje din cartierul Răcădău, vizavi de Parcul Trandafirilor, a creat o serie de controverse în rândul românilor. Un bărbat a fost curios să afle dacă acea construcție este una legală, a filmat-o și astfel clipul a devenit viral pe TikTok. 

„O casă pe un bloc? Cu toate actele la zi!?….NU CRED! Orașul tuturor posibilităților urbanistice!”, a remarcat Eugen H., autorul filmării.

Ce spun autoritățile competente

Reprezentanții Poliției Locale Brașov, în subordinea căreia se află Departamentul Disciplina în Construcții, s-au autosesizat și au mers să facă verificări la fața locului. Aceștia au constatat că vila care o vechime de mai bine de 10 ani este construită legal, iar accesul se face prin scara blocului, pe o scară metalică. 

„Spațiul verificat apare în extrasul de Carte Funciară și există contract de vânzare cumpărare din anul 2013, fapt pentru care nu se pot dispune măsuri. Nu au fost executate alte lucrări de la cumpărarea acestuia”, au precizat pentru BizBrașov oficialii Poliției Locale Brașov.

Ulterior, aceștia au venit în completarea primelor informații cu date legate de anul construcției și suprafața pe care o are. 

„Construcția respectivă a avut autorizație de construire din septembrie 1999 și certificatul de dare în folosință este din martie 2000. Are o suprafață de 42,02 mp. Accesul se face din scara de acces comuna de la et. 8, pe o scară metalica către zona terasei blocului”, au mai spus reprezentanții Poliției Locale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Planeta Radeanu jpg
image
image
image
image
image
image
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net