„Taxă de înmormântare” pentru locatari! Situație scandaloasă într-un bloc din Cluj-Napoca

Ultima actualizare:

Din păcate, impozite și taxe bizare nu sunt un fenomen tocmai nou în țara noastră. Cu toate acestea, atunci când locatarii dintr-un bloc din Cluj au văzut trecută pe avizier „taxa de înmormântare”, nu le-a venit să creadă!

Locatarilor li s-a cerut o „taxă de înmormântare”
Locatarilor li s-a cerut o „taxă de înmormântare”

Dintre toate taxele neobișnuite despre care poate că am auzit de-a lungul anilor, atât în țara noastră cât și dincolo de hotare, niciuna poate că nu ne-a lăsat atât de mult fără cuvinte precum aceasta. Potrivit informațiilor de la stiridecluj.ro, locatarii unui bloc situat pe Aleea Bizușa, nr. 6, au avut parte de o surpriză de zile mari atunci când au văzut trecută pe avizierul blocului o „taxă de înmormântare”, repartizată locatarilor.

Taxe de acest fel au mai fost aplicate în Cluj-Napoca, însă niciodată nu s-a ajuns la o plângere oficială, deoarece problemele s-au rezolvat local. Cu toate acestea, de această dată, vestea despre „taxa de înmormântare” a ajuns la Serviciul Relații cu Consiliul si Administrație locală. Acesta a dispus aplicarea măsurilor impuse de lege în aceste cazuri, față de reprezentanții Asociației de proprietari a blocului.

Cu toate acestea, deoarece asociația de proprietari s-a conformat solicitărilor din constatare, Primăria orașului nu a aplicat sancțiuni.

Locatarilor li s-a cerut să plătească o „taxă de înmormântare”

„În ceea ce privește dispunerea schimbării conducerii asociației de proprietari, vă răspundem că, în conformitate cu prevederile art. 53 lit. a) și k) din Legea nr. 196/2018, cu modificările și completările ulterioare, adunarea generală alege și revocă din funcție președintele, ceilalți membri ai comitetului executiv și cenzorul/comisia de cenzori și mandatează președintele și comitetul executiv pentru angajarea și eliberarea din funcție a administratorului, cenzorului/comisiei de cenzori (...), în scopul administrării și bunei funcționări a condominiului. Așadar, alegerea și demiterea reprezentanților asociației de proprietari este apanajul Adunării Generale și nu al serviciului de specialitate din cadrul autorității publice locale”, menționează autoritățile, conform sursei citate.

Din păcate, un caz asemănător a mai avut loc în ianuarie 2023, atunci când un chiriaș s-a trezit că are de plătit un ajutor de înmormântare pentru o vecină pe care nici nu o cunoștea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net