Unde va caza România refugiații din țara vecină dacă este atacată Ucraina

Ultima actualizare:

Mii de refugiați împărțiți în centre speciale din cinci județe. Este planul anunțat de Lucian Bode, ministrul de Interne pentru cazul în care ar începe războiul din Ucraina. Refugiații din Ucraina ar fi împărțiți în Maramureș, Suceava, Botoșani, Iași și Tulcea 

Lucian Bode a anunțat că refugiații din Ucraina vor fi găzduiți în cinci județe. Foto: digi24.ro
Lucian Bode a anunțat că refugiații din Ucraina vor fi găzduiți în cinci județe. Foto: digi24.ro

”Am analizat în etape cum intervenim, în primul rând, în județele din nord, respectiv din est, Maramureș, Suceava, Botoșani, Iași, Tulcea”, a anunțat ministrul de Interne Lucian Bode la b1tv.ro. Șeful MAI a asigurat românii că țara lor este în siguranță în eventualitatea unui conflict în Ucraina. 

Oficialul a recunoscut însă că un război ne va afecta în contextul valului uriaș de migranți care ar veni din Ucraina. Lucian Bode a precizat că au fost pregătite deja mai multe scenarii în ceea ce privește migranții. 

Ce a declarat Lucian Bode 

 ”Aceste fluxuri de migranți vor trebui să fie gestionate în locuri bine definite, să știm exact pentru câți ne putem pregăti. Spre exemplu, știm că Polonia se pregătește pentru a prelua un milion de migranți. Este România pregătită să preia sute de mii de refugiați într-un aflux necontrolat?  

Chiar astăzi după-amiază am terminat planul de acțiune privind managementul unui flux masiv de refugiați pe teritoriul României. Am luat în lucru mai multe ipoteze. Am analizat în etape cum intervenim, în primul rând, în județele din nord, respectiv din est, Maramureș, Suceava, Botoșani, Iași, Tulcea.  

Suntem în acest moment în analiză să vedem câte tabere pentru refugiați putem să montăm într-un timp relativ scurt, vorbesc de ore, maxim 10, 12, 24 de ore. Analizăm toate capacitățile de cazare existente pe județele de graniță, dar în același timp discutăm în etapa a doua de județele din vecinătatea județelor de graniță și în etapa a treia de toată țara”, a declarat ministrul Afacerilor Interne. 

 Lucian Bode crede că Rusia va ataca Ucraina  

”Eu îmi doresc ca acest conflict să nu izbucnească și să învingă rațiunea și dialogul, dar văzând solicitările lui Putin, astăzi, când vorbim, este foarte, foarte dificil să cred că se va opri. Știți cum se spune în dramaturgie, dacă în actul I apare o pușcă, până la final cu pușca respectivă se va trage. Nu aș vrea să se tragă”, crede Bode conform sursei citate 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net