Lucian Bode, despre haosul de la punctele de frontieră. Ce amenzi se dau pentru nerespectarea regulilor

Ca în fiecare an, e haos la graniţe: românii care se întorc de Sărbători sunt nevoiţi să stea la cozi kilometrice şi, nervoşi, au fost agresivi cu angajaţii DSP. Lucian Bode a venit cu precizări privind situaţia, dar şi cu atenţionări pentru cei care nu au toate actele necesare.

Lucian Bode foto: gov.ro
Lucian Bode foto: gov.ro

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat marţi (21 decembrie) că 60% dintre cei care sosesc în ţară nu au Formularul de Localizare a Pasagerilor. Acest lucru este verificat imediat de angajaţii DSP, pentru că documentul este completat online şi se află în baza de date.

“La început a fost destul de îngrijorător procentul celor care ajungeau în frontieră in nu aveau PLF, aproximativ 76% în primele ore. Astăzi vorbim despre aproximativ 60% dintre cetăţenii care sosesc în frontieră şi nu completează PLF. Vom vedea câţi din 60% îl completează în următoarele 24 de ore", a spus Bode, conform antena3.ro.

Sancţiunea pentru necompletarea PLF, trimisă prin poştă

El a atenţionat că DSP trimite amenda, care este între 2.000 şi 3.000 de lei, prin poştă.

“Reprezentanţii DSP văd în fiecare moment cetăţeanul care nu are PLF şi nu a completat acel PLF în 24 de ore şi emite automat sancţiunea, o trimite prin Poştă la respectivul cetăţean, la adresa de domiciliu declarată în frontieră. Cei care nu vor respectă regulile vor fi sancţionaţi cu amendă contravenţională. Amenda este între 2.000-3.000 de lei pentru cel care nu completează acel PLF şi nu îl urcă în sistem”, a completat ministrul. 

Formularul de Localizare a Pasagerilor, completat de toţi cei care vin în ţară

Începând cu data de 20 decembrie 2021, toate persoanele care sosesc în țară trebuie să completeze formularul digital de intrare în România, document adoptat la nivelul a 18 state din Uniunea Europeană și reglementat de Guvernul României.

Formularul de Localizare a Pasagerilor conţine date despre ţara din care se vine şi despre destinaţia din România.

Documentul se completează pe platforma https:/plf.gov.ro cu maximum 24 de ore înainte de a intra în România şi va fi verificat odată cu cartea de identitate sau a paşaportului în sistemul informatic al Poliţiei de Frontieră

Persoanele care se prezintă la punctele de trecere a frontierei fără formular vor avea obligativitatea de a-l completa într-un termen de 24 de ore.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net