Lucian Bode, despre haosul de la punctele de frontier─â. Ce amenzi se dau pentru nerespectarea regulilor

Ca ├«n fiecare an, e haos la grani┼úe: rom├ónii care se ├«ntorc de S─ârb─âtori sunt nevoi┼úi s─â stea la cozi kilometrice ┼či, nervo┼či, au fost agresivi cu angaja┼úii DSP. Lucian Bode a venit cu preciz─âri privind situa┼úia, dar ┼či cu aten┼úion─âri pentru cei care nu au toate actele necesare.

image
Lucian Bode foto: gov.ro

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat┬ámar┼úi (21 decembrie) c─â 60% dintre cei care sosesc ├«n ┼úar─â nu au Formularul de Localizare a Pasagerilor. Acest lucru este verificat imediat de angaja┼úii DSP, pentru c─â documentul este completat online ┼či se afl─â ├«n baza de date.

ÔÇťLa ├«nceput a fost destul de ├«ngrijor─âtor procentul celor care ajungeau ├«n frontier─â in nu aveau PLF, aproximativ 76% ├«n primele ore. Ast─âzi vorbim despre aproximativ 60% dintre cet─â┼úenii care sosesc ├«n frontier─â ┼či nu completeaz─â PLF.┬áVom vedea c├ó┼úi din 60% ├«l completeaz─â ├«n urm─âtoarele 24 de ore", a spus Bode, conform antena3.ro.

Sanc┼úiunea pentru necompletarea PLF, trimis─â prin po┼čt─â

El a aten┼úionat c─â DSP trimite amenda, care este ├«ntre 2.000 ┼či 3.000 de lei, prin po┼čt─â.

ÔÇťReprezentan┼úii DSP┬áv─âd ├«n fiecare moment cet─â┼úeanul care nu are PLF ┼či nu a completat acel PLF ├«n 24 de ore ┼či emite automat sanc┼úiunea, o┬átrimite prin Po┼čt─â la respectivul cet─â┼úean, la adresa de domiciliu declarat─â ├«n frontier─â. Cei care nu vor respect─â┬áregulile vor fi sanc┼úiona┼úi cu amend─â contraven┼úional─â. Amenda este ├«ntre 2.000-3.000 de lei pentru cel care nu completeaz─â acel PLF ┼či nu ├«l urc─â ├«n sistemÔÇŁ, a completat ministrul.┬á

Formularul de Localizare a Pasagerilor, completat de toţi cei care vin în ţară

├Äncep├ónd cu data de 20 decembrie 2021, toate persoanele care sosesc ├«n ╚Ťar─â trebuie s─â completeze formularul digital de intrare ├«n Rom├ónia, document adoptat la nivelul a 18 state din Uniunea European─â ╚Öi reglementat de Guvernul Rom├óniei.

Formularul de Localizare a Pasagerilor con┼úine date despre ┼úara din care se vine ┼či despre destina┼úia din Rom├ónia.

Documentul se completeaz─â pe platforma https:/plf.gov.ro cu maximum 24 de ore ├«nainte de a intra ├«n Rom├ónia ┼či va fi verificat odat─â cu cartea de identitate sau a pa┼čaportului ├«n sistemul informatic al Poli┼úiei de Frontier─â

Persoanele care se prezintă la punctele de trecere a frontierei fără formular vor avea obligativitatea de a-l completa într-un termen de 24 de ore.

angela gheorghiu cezar ouatu jpeg
Captura╠ć de ecran din 2022 08 10 la 07 07 12 png
bia khalifa jpeg
olivia newton john matt lattanzi webp
catalin botezatu blonda misterioasa untold 2022 2 jpg
ramona badescu jpeg
Tate  jpg
index (1) webp
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
mira 10 jpg
nicolae alina romaniei binder jpg
image png
mire si mireasa cu verighete freepick jpg
summer well 2019 jpeg
index (19) webp