Vești liniștitoare pentru pensionari. Anunțul îmbucurător a fost făcut chiar de Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii

Pensionarii din România au primit vești liniștitoare, întrucât Președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a anunțat că procesul de achitare a pensiilor pentru luna februarie este în desfășurare.

Pensie. Foto: arhiva.
Pensie. Foto: arhiva.

După ce Ministerul de Interne a informat că nu dispune de fonduri suficiente pentru pensii și a cerut sprijin financiar de la Guvern, Daniel Baciu a liniștit pensionarii, menționând că pensiile vor fi plătite conform programului obișnuit. Fiecare pensionar va primi suma cuvenită, în funcție de opțiunea acestuia privind modalitatea de primire a pensiei, fie prin intermediul cardului bancar, fie prin Poșta Română.

Când vor fi achitate pensiile pentru luna februarie

Potrivit declarațiilor lui Daniel Baciu, pensiile pentru luna februarie vor fi achitate în perioada 1-15 februarie prin intermediul Poștei Române, în timp ce banii vor fi virați pe card în zilele de 12 sau 13 februarie.

„Eu vreau să vă spun că în sistemul public, pensiile pe luna ianuarie au fost integral achitate. Suntem în plin proces de achitare a pensiilor pe luna februarie. Vreau să vă spun că deja 90% din suma pentru Compania Națională de Poștă a fost deja achitată către Compania Națională Poșta Română. Mâine facem și ultimul virament de 10% către Compania Națională de Poșta Română și tot mâine facem viramentul pentru toți beneficiarii care au optat ca modalitate de plată prin bancă, prin cont bancar.

Urmează ca băncile, ulterior, luni să alimenteze deja conturile pensionarilor care au optat pentru această modalitate de plată. Vreau să vă spun că nu sunt probleme, suntem în grafic cu toate plățile către beneficiarii noștri pensionari”, a declarat Daniel Baciu conform Gândul.

Evoluția pensiilor în luna ianuarie: creștere semnificativă 

În ianuarie, pensiile au înregistrat o creștere semnificativă, depășind suma de 2000 de lei în medie, conform datelor Casei Naționale de Pensii. Acest avans se datorează indexării pensiilor cu rata inflației, reflectând un spor de 224 de lei față de luna decembrie.

Până în prezent, se constată o îmbunătățire a nivelului de trai al pensionarilor, iar indiferent de cuantumul pensiei, aceștia primesc diverse alocații și sprijin financiar. Indemnizația socială pentru pensionari, majorată la 1125 lei începând cu 1 ianuarie 2023, asigură un venit minim pentru cei în situații mai dificile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net