Vom avea căldură la iarnă? Ce spune un expert în energie despre soluția aleasă de Nicușor Dan

Ultima actualizare:

Nicușor Dan dorește să instaleze 20 de minicentrale pentru a îmbunătăți calitatea serviciului de termoficare. Iată ce spune un expert în energie despre soluția aleasă de primarul Capitalei.

Vom avea căldură la iarnă? Foto: Inquam Photos /George Călin
Vom avea căldură la iarnă? Foto: Inquam Photos /George Călin

Se anunță o iarnă lungă și complicată pentru bucureșteni. Soluțiile autorităților s-ar putea să nu ajute prea mult situația, consideră anumiți specialiști.

Vezi și: Nicușor Dan e cel mai tare din parcare! Bucureștiul a ajuns mai scump decât Parisul, Viena sau Roma

„Căutăm soluții concrete pentru îmbunătățirea calității serviciului de termoficare din Capitală: am demarat proiectul prin care ne propunem să instalăm 20 de minicentrale în anumite puncte termice, situate la capetele de rețea unde funcționarea a fost deficitară și unde agentul termic a fost livrat în parametri insuficienți”, a precizat, recent, Nicuşor Dan.

Citește și: De ce e vinovat Nicușor Dan pentru defecțiunile VAR de pe Arena Națională? Cine a montat sistemul

Primarul general al Capitalei a afirmat că este vorba despre patru puncte termice din sectorul 1, șase din sectorul 2, alte trei puncte termice din sectorul 3, unul în sectorul 4, trei în sectorul 5 și alte trei în sectorul 6, scrie Adevărul.ro.

Ce spune un expert despre soluția lui Nicușor Dan

Demersul Primăriei Capitalei nu este o abordare definitivă, ci una de criză, consideră Dumitru Chisăliţă, preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă (AEI). Acesta crede că, în principiu, ar fi ideal ca în București să se producă și distribuie căldură prin sisteme mai mici, de cvartal.

Vom avea căldură la iarnă? Ce spune un expert în energie despre soluția aleasă

„Totuși trebuie precizat că, în principiu, sistemele mai mici, cum sunt cele de cvartal, sunt mult mai eficiente. Există o legătură între eficiență și raza pe care se distribuie agentul termic. Cu cât această rază este mai mare, și aici putem încadra sistemul de termoficare din București, cu atât costurile sunt mai mari, iar pierderile mai ridicate.

Este evident că sistemele mai mici, cum sunt cele de cvartal, sunt mult mai eficiente. Mai mult, aceste sisteme de cvartal ar putea fi interconectate pentru ca, în caz de defecțiuni, în zonele afectate să se poată furniza agent termic în regim de avarie”, a precizat expertul, conform Adevărul.

Cât costă investiția lui Nicușor Dan

Valoarea estimată a achiziției este de 20.668.371,53 lei, fără TVA. Data de depunere a ofertelor este 31 octombrie 2022.

„Echipamentele ar putea fi montate în sezonul rece 2022-2023, documentația de atribuire având o clauză de reziliere totală în cazul în care punerea în funcțiune a tuturor capacităților modulare de producere a energiei termice se va face mai târziu de 31 decembrie 2022”, a conchis Nicuşor Dan.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net