Vrancea, zguduită de un nou cutremur. Ce magnitudine a avut seismul

Vrancea a fost zguduită de un nou cutremur, potrivit informațiilor oferite de către cei de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Conform datelor, seismul ar fi avut o magnitudine de doar 3,4 pe scara Richter. El s-a produs în jurul orei de 3 dimineața, iar, din fericire, nu au fost înregistrate daune materiale ori victime, în urma cutremurului. Află alături de Click! mai multe detalii.

Cutremurul a avut 3,4 pe scara Richter
Cutremurul a avut 3,4 pe scara Richter

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la Digi 24, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a anunțat astăzi, că în jurul orei de 3 dimineața, un nou cutremur s-a produs în județul Vrancea. Potrivit datelor disponibile, el a avut magnitudinea de doar 3,4 pe scara Richter, din fericire, fiind îndeajuns de mic pentru a nu provoca daune materiale, ori victime omenești.

Conform datelor disponibile, seismul s-a produs la o adâncime de 70,1 kilometri, iar epicentrul a fost în apropierea orașului Focșani, la doar 36 de km spre vest. Alte orașe din apropierea locului unde s-a produs seismul sunt Buzău, Sfântu-Gheorghe, Brașov, iar, nu în ultimul rând, Bacău și Bârlad.

Cutremurele au zguduit și județul Gorj, în ultima perioadă

Din fericire, dacă despre acest seism din Vrancea putem spune că a fost unul de mică intensitate, în Gorj, lucurile au stat cu totul altfel. Recent, în luna iunie, un cutremur cu mangitudinea de 4,2 a zguduit zona, fiind resimțit în mai multe orașe din zonă. În luna martie, în aceași locație, un alt cutremur a băgat frica în locuitori, de data aceasta ceva mai puternic. Mai precis, el a avut 4,9 grade pe scara Richter, având loc pe data de 21 martie.

Conform declarațiilor prof. Dr. Gheorghe Mărmureanu, nu este exclus ca în jurul anului 2040 să ne confruntăm cu un cutremur de mare intensitate, care poate depăși 7 grade pe scara Richter. Directorul onorific al Institutului Național de Fizică a Pământului spune că acest seism poate avea efecte similare cu cel din 1977.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net