Vreme de primăvară în mijlocul iernii. Cât cresc temperaturile și unde va fi cel mai cald

Vremea în România devine tot mai imprevizibilă. În zilele următoare, țara noastră va fi lovită de un val de aer tropical în toiul iernii. Hai să vedem unde cresc temperaturile, dar și care sunt zonele unde sunt așteptate ninsori.

Vreme de primăvară în mijlocul iernii
Vreme de primăvară în mijlocul iernii

Cum va fi vremea în România?

Vremea va continua să fie închisă și se vor semna ploi slabe, dar de marți situația se schimbă. ANM anunță temperaturi care pot ajunge până la 20 de grade.

De marți până joi inclusiv, așteptăm maxime mai apropiate de ce ar trebui să avem la începutul primăverii, nu la jumătatea lunii ianuarie.

Maximele despre care vorbesc se vor încadra, probabil, marți între 7 și 17 grade, miercuri și joi între 11 și 20 de grade pe partea de sud a țării. 

De așteptat și la București maxime, miercuri și joi, în jurul a 19 grade, temperaturi cu mult mai ridicate decât ce ar trebui să avem în această perioadă. 

De altfel, nopțile din săptămâna viitoare vor avea și ele temperaturi foarte ridicate, care ar trebui să fie, de fapt, maximele acestei perioade. Deci, o vreme deosebit de caldă", a spus Florinela Georgescu, director în ANM la Antena 3 CNN.

Vremea în România, luni, 16 ianuarie.

Luni, 16 ianuarie, în ţară, valorile în țară vor fi peste cele obișnuite pentru această perioadă. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 11 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 2 şi 8 grade Celsius.

Înnorările se vor extinde în toate regiunile începând din cele vestice, va ploua izolat moderat cantitativ şi vor fi posibile descărcări electrice în jumătatea vestică a teritoriului şi doar pe arii restrânse în rest.

În zona montană vor fi precipitaţii mixte, dar la altitudini mari va ninge. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în special noaptea, susţinute în zona montană, cu precădere în Carpaţii Meridionali unde se vor depăşi 100 km/h, dar local şi la cote mai reduse şi în vestul, centrul şi estul teritoriului. Îndeosebi dimineaţa, în regiunile extracarpatice pe spaţii mici va fi ceaţă, potrivit ANM, transmite Adevărul.

În Bucureşti, valorile termice, îndeosebi cele nocturne, vor fi în creştere faţă de intervalul precedent şi astfel, temperatura maximă va fi cuprinsă între 8 și 10 grade Celsius, iar cea minimă va fi cuprinsă între 1 și 3 grade Celsius. Cerul va avea înnorări, dar condiţiile pentru ploaie slabă sau burniţă vor fi reduse. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă, conform sursei citate.

Prognoza ANM pâna la finalul lunii ianuarie

Săptămâna 16.01.2023 – 23.01.2023. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice.

Cu excepția regiunilor estice și sud-estice, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele nornale, regimul pluviometric va fi excedentar, mai ales în zona Carpaților Meridionali.

Săptămâna 23.01.2023 – 30.01.2023 Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
4 cristina ich si alex piturca jpg jpeg
1 mihai voropchievici jpg jpeg
incendiu colentina foto isu  jpg
George Burcea in Wednesday jpg
cub șerban huidu png
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg
codruta began jpg
image
image
image
image
image
image
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cod rutier jpg
incendiu colentina foto isu  jpg
4 cristina ich si alex piturca jpg jpeg
chei locuinta
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg