Wow! Asta este meseria cea mai scumpă din toate timpurile

Ultima actualizare:

    Cursanții plătesc pentru a deveni piloți peste 43.000 de euro
Cursanții plătesc pentru a deveni piloți peste 43.000 de euro

Băieții visează de mici să se facă piloți, iar fetițele stewardese. Profesii frumoase și bănoase, dar care nu sunt totuși la îndemâna oricui. Cursurile de formare costă zeci de mii de euro.

Cu toții ne dorim să urmăm o facultate care să ne asigure un viitor, însă nu orice profesie ne poate garanta că vom trăi bine până la pensie.

Cei care aleg să lucreze în domeniul aviatic pot spune că au tras lozul câștigător.  Dar pentru a se califica trebuie să urmeze niște cursuri care costă o mică avere.

43.325 de euro, cursul pentru pilot

În speranța că într-o bună zi vor ajunge la manșa unui Airbus sau a unui Boeing cu sigla unei mari companii, românii trebuie să scoată din buzunar 43.325 de euro.

Acesta este prețul cursului de formare la Școala Superioară de Aviație Civilă, cu tot cu ore de teorie,de practică, inclusiv pe timp de noapte, și de acumulare de experiență.

Durata lui este de doi ani și se recomandă ca cei care nu au absolvit un liceu cu profi Real să aibă cunoștințe bune de matematică și fizică, dar și de limba engleză. Nu este obligatoriu să aibă studii superioare.

Condiții de înscriere

Cursanților li se cere la înscriere certificat medical clasa I, copie de pe caretea de identitate, copie certificat de naștere, copie după ultimul act de studii, patru poze și formularul de înscriere completat.

La absolvirea cursurilor se susţin examene teoretice şi practică pentru obţinerea licenţei de transport aerian,care atestă cea mai înaltă calificare a unui pilot. Este valabilă şapte ani, timp în care un pilot trebuie să acumuleze minimum 1.500 de ore de zbor, în caz contrar pierzându-şi licenţa.

Un absolvent al Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă care a urmat un curs de pregătire integrat pentru obţinerea licenţei are calificare de copilot pe avioane multimotor şi multiechipate destinate transportului aerian public poate să ajungă chiar comandant după alte cursuri.

Salariu de 10.000 de euro

După şcoală însă, în fiecare absolvent, companiile aeriene la care se angajează trebuie să mai investească între 28.000 şi 30.000 de euro pentru pregătirea lui pe avioanele pe care le operează.

Dar și mulți bani pentru salarii. Dacă la companiile românești lefurile sunt de 3.000 de euro, la cele din străinătate ajunge la 10.000 de euro pe lună. 

Este cel mai ieftin din Europa

Chiar dacă un curs costă cât un apartament, este cel mai ieftin din Europa. Astfel că România a devenit centru de formare pentru piloţii şi stewardesele care vor lucra curând la companii aeriene din întreaga lume.

La şcoala de la Tuzla, este elev  David, fiul ministrului Agriculturii din Tanzania. A plătit 42.000 de euro pentru cursul iniţial, iar pentru brevete mai are nevoie de încă pe atât.

“Acesta şcoală este mai ieftină decât altele unde m-am interesat înainte. De când am venit aici, cursurile şi totul merge bine. Sunt îndrăgostit de şcoala asta”,a spus băiatul pentru stirileprotv.ro.

Pentru însoțitori de zbor se plătește puțin

Cursul pentru stewardese costă mult mai puțin:1.980 euro, iar criteriile sunt: vârsta minimă 18 ani, absolvent de liceu cu sau fără diplomă de Bacalaureat și clinic sănătos. La dosarul de înscriere este nevoie de certificate medical clasa II, copie carte de identitate,copie certificat de nastere, copie adeverință absolvire liceu, cazier, patru poze.

În plus se dă un examen de adimitere la limbă engleză- scris și oral.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
masina electrica
padure tropicala jpg
mar negru jpg
Masline Pixabay jpg
ger naprasnic jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net