5 alimente care te scapă de efectele poluării
Eşti ceea ce mănânci, zice o vorbă des întâlnită în viaţa de zi cu zi. În ultimii doi ani rapoartele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii avertizează că nivelul poluării din marile oraşe europene a crescut de cinci ori faţă de acum 10 ani.
Nutriţionistul britanic Jane Clarke susţine că efectele nocive ale poluării pot fi estompate, diminuate şi chiar neutralizate cu o alimentaţie corespunzătoare. Iată cele cinci alimente miraculoase care ne scapă de afecţiunile psihice şi fizice produse de gazele de eşapament, emisiile fabricilor şi alte elemente toxice din oraşe. O alimentaţie sănătoasă ne scapă de efectele nocive ale poluării. Nutriţionistul şi dieticianul Jane Clarke a povestit pentru Daily Mail că este suficient să introducem în alimentaţia zilnică cinci elemente pentru a reduce simţitor riscul apariţiei cancerului, demenţei, diabetului şi a bolilor cardiace. Poluarea urbană ucide anual peste 7 milioane de oameni. Aşa că, în cazul în care nu locuiţi în inima pădurii şi atunci când deschideţi larg ferestrele inhalaţi cel mai curat aer posibil, atunci este timpul să luaţi în considerare să consumaţi zilnic aceste cinci alimente miraculoase, care vă apără inclusiv de depresia inevitabilă expunerii la emisiile motoarelor diesel sau cele de metale grele ale fabricilor din spaţiile urbane. Iată cele 5 alimente miraculoase care ne scapă de efectele poluării!
Uleiul de măsline
Conţine vitamina E care îmbunătăţeşte activitatea plămânilor şi stimulează acizii graşi în reducerea inflamaţiilor. Este suficient să îl consumaţi într-o salată pe zi.
Avocado
Conţine în cantităţi considerabile vitamina E care este esenţială în întărirea sistemului imunitar şi combaterea efectelor poluării. Este foarte important să mâncaţi alături şi o lămâie pentru a vă asigura vitamina C.
Nuci
Conţine Omega 3 sub forma acidului alfa-linolenic care are un rol deosebit de important în lupta contra efectelor poluării. La 28 de grame consumate este bine să mâncaţi şi un iaurt grecesc, gras.
Broccoli
Conţine vitamina B care are un efect extraordinar în reducerea inflamaţiilor de la nivelul căilor respiratorii superioare. În plus, apără inima de diferite afecţiuni şi protejează creierul de afecţiuni neurodegenerative.
Uleiul de peşte
Somonul, sardinele, păstrăvul şi merluciul sunt bogaţi în acizi graşi omega 3. Având în vedere concentraţia se recomandă ca după ce aţi consumat timp de o lună, să luaţi o pauză de două săptămâni.
Ce conţine aerul pe care îl respirăm zilnic?
Aerul poluat din marile oraşe conţine monoxid de carbon, dioxid de sulf, ozone, oxizi de nitrogen şi vapori chimici. Cele mai periculoase pentru sănătatea noastră sunt particulele fine, volatile, care sunt de 30 de ori mai mici decât părul uman şi care pot ajunge în plămâni. Printre efectele acestora menţionăm astmul, bronşita şi emfizemul pulmonar.