5 beneficii extraordinare ale ciupercilor
Previn cancerul de sân - femeile care consumă frecvent ciuperci reduc cu peste 50% riscul de a se îmbolnăvi de cancer mamar, spun specialiştii. Aceştia susţin că riscul de a dezvolta tumori canceroase este cu atât mai mic cu cât consumul de ciuperci este asociat cu cel de ceai verde.
Tratează anxietatea, oboseala şi stresul - anxietatea, oboseala şi stresul se pot trata şi preveni tot cu ajutorul ciupercilor datorită conţinutului mare de zinc şi vitamina B. Specialiştii în nutriţie sunt de părere că, dacă mâncăm câte trei ciuperci pe zi, reducem considerabil senzaţia de epuizare fizică şi intelelctuală, oboseală, stres şi anxietate.
Întăresc sistemul imunitar - ciupercile albe stimulează funcţia imunitară a organismului. Ele măresc producţia de proteine antivrale protejându-ne şi apărându-ne în faţa infecţiilor, răcelilor şi gripei.
Ciupercile combat radicalii liberi - studiile au demonstrat faptul că ciupercile cremini şi portobello au aceeaşi capacitate de absorbţie a radicalilor liberi ca şi legumele colorate (ardeiul gras roşu).
Stimulează metabolismul - Vitamina B ajută la transformarea glucidelor în „carburant” pe care corpul îl arde apoi pentru a produce energie.