7 metode simple de albire a dinților acasă. Cum poți avea un zâmbet ca în filme ținând cont de aceste trucuri

Un zâmbet larg, cu dinți albi și frumoși, denotă sănătate. Aspectul estetic al danturii are un rol important și inspiră încredere, optimism. Albirea dinților este un procedeu de cosmetică dentară, devenit tot mai popular, însă, este și destul de costisitor. Află că, există și diverse metode prin care îți poți albi dinții acasă, cu ajutorul unor produse care pot fi cumpărate, sau pe care, probabil, le deții deja.

Metode simple de albire a dinților acasă / Foto: Freepik
Metode simple de albire a dinților acasă / Foto: Freepik

Dacă doriți dinți mai albi, dar doriți și să evitați substanțele chimice, ar trebui să știți că, vă puteți albi dinții acasă, în mod natural, folosind produse pe care le găsiți în magazinul alimentar. Care sunt acelea?

Cele mai simple și rapide metode de albire a dinților acasă

Bicarbonat de sodiu cu lămâie

Bicarbonatul de sodiu are proprietăți naturale de albire, motiv pentru care este un ingredient popular în pasta de dinți comercială. Iar, dacă îl combini acasă cu zeamă de lămâie, vei obține aceleași rezultate ca la stomatolog! Trebuie doar să adaugi câteva picături de zeamă de lămâie la o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu, amesteci până când conținutul capătă consistența unei paste, ușor aplicabilă, și vă spălați cu ea pe dinți.

Căpșuni și bicarbonat de sodiu 

Unele vedete folosesc un amestec format din căpșuni și bicarbonat de sodiu pentru a-și albi dinții. Susținătorii acestui remediu sunt de părere că, acidul malic care se găsește în căpșuni elimină îngălbenirea dinților, în timp ce bicarbonatul de sodiu îndepărtează petele. Cei care vor să încerce acest remediu ar trebui să-l utilizeze de câteva ori pe săptămână. Pentru a realiza acest amestec, pasează o căpșună proaspată, combin-o cu bicarbonat de sodiu și aplică amestecul pe dinți.

Fructe și legume

O dietă bogată în fructe și legume poate fi bună atât pentru organism, cât și pentru dinți. Deși nu înlocuiesc periajul lor, fructele și legumele crude și crocante vă pot ajuta să îndepărtați placa bacteriană în timp ce mestecați. Căpșunile, cum am menționat, și ananasul sunt două fructe care se vă ajută să vă albiți dinții.

Mentă

Pe lângă eliminarea mirosurilor neplăcute din gură, menta poate fi folosită și ca soluție de albire a dinților. Amestecă 100 ml apă plată cu 1-2 picături de ulei esențial de mentă și folosește-o ca apă de gură de 1-2 ori pe zi.

Folie de aluminiu

O metodă revoluţionară, care devine tot mai cunoscută pe zi ce trece, este albirea dinţilor cu folie de aluminiu. Ai nevoie de puțină pastă de dinți, o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu și, bineînțeles, folia de aluminiu. Amestecă pasta de dinţi cu bicarbonatul de sodiu. Aplică pasta de dinţi amestecată cu bicarbonat de sodiu pe o bucată de folie de aluminiu, apoi fixează folia pe dinţii de sus. Repetă procedura şi pentru dinţii de jos. Lasă pasta să acţioneze timp de o oră, apoi îndepărtează folia şi spală-te pe dinţi. Repetă procedura de două ori pe săptămână pentru ca rezultatele să devină tot mai vizibile, iar dinţii tăi să se menţină cât mai albi.

Lapte praf şi pastă de dinţi

Laptele praf vă ajuta să oferiţi un aspect perlat dinţilor. Puneţi pastă de dinţi pe periuţă, adăugaţi puţin lapte praf deasupra şi periaţi dinţii o dată sau de două ori pe săptămână. 

Praf de copt şi suc de lămâie

Puneţi puţin praf de copt pe periuţa de dinţi, adăugaţi câteva picături de suc de lămâie şi periaţi dinţii, pentru a obţine un zâmbet strălucitor. Nu uitaţi că nu trebuie să utilizaţi această metodă de mai mult de o dată pe săptămână.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!           

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
sorina pintea jpeg
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net