Aceste alimente îți hrănesc corpul cu magneziu. Sunt ideale pentru diabet și alte afecțiuni
Unul dintre mineralele esenţiale funcţionării corespunzătoare a organismului este magneziul. Însă, din cauza vieţii agitate şi alimentaţiei precare, peste 70% dintre noi suferă de această deficienţă. De aici rezultă apariţia spasmelor musculare, a bolilor cardiovasculare, a diabetului şi altele. Iată din ce alimente poţi prelua magneziu.
Legumele cu frunze verzi ocupă locul fruntaş în lista alimentelor bogate în magneziu. Consumă cât mai des spanac, varză Kale, varză verde etc. Doar 100 g de spanac crud furnizează până la 79 mg de magneziu, ceea ce reprezintă circa 20% din doză zilnică recomandată.
Nucile şi seminţele sunt, de asemenea, foarte importante când vine vorba despre magneziu. Consumă seminţe de dovleac, migdale, seminţe de floarea-soarelui, nuci caju, seminţe de in sau nuci pecan.
Peştele gras (macroul, somonul, halibutul şi tonul) nu sunt doar surse excelente de vitamina D şi acizi graşi omega-3, ci şi de minerale, în special de magneziu. Medicii nutriţionişti recomandă ca peştele gras să fie inclus în dietă cel puţin o dată pe săptămână.
Boabele de soia sunt şi ele bogate în magneziu. Circa 65 g de boabe de soia prăjite conţin aproape jumătate din necesarul zilnic al acestui mineral esenţial. Alte legume bogate în magneziu sunt fasolea, mazărea şi lintea.
Fructele de avocado sunt bogate în multivitamine şi compuşi chimici care protejează împotriva îmbolnăvirilor. Dacă adaugi o singură felie de avocado într-un sendviş consumat la prânz, vei acoperi circa 15% din doza zilnică recomandată de magneziu.
Bananele nu sunt cunoscute doar ca sursă principală de potasiu. O banană medie conţine aproximativ 32 mg de magneziu, furnizând în acelaşi timp fibre şi vitamina C. Alte fructe care conţin cantităţi diverse de magneziu sunt afinele, căpşunele, smochinele şi grapefruitul.
Ciocolata neagră este unul dintre cele mai sănătoase deserturi, dar şi o sursă importantă de magneziu. O porţie (1-2 pătrăţele) asigură 24% din doza zilnică recomandată de magneziu, alături de o cantitate mare de antioxidanţi cu rol în reducerea presiunii arteriale crescute, îmbunătăţirea circulaţiei sanguine şi menţinerea stării bune de dispoziţie.
Lactatele degresate, precum iaurtul, sunt o sursă excelentă de magneziu. Un iaurt degresat (100 grame) asigură circa 19 mg de magneziu. Alte lactate recomandate: brânză de capră, mozzarella etc.
Fructele uscate sunt apreciate pentru conţinutul lor important de fibre, însă sunt şi o gustare sănătoasă şi bogată în magneziu (conţin 68 mg la fiecare 100 g consumate).
Ierburile aromatice uscate, precum coriandrul, mărarul, salvia sau busuiocul, completează şi ele aportul zilnic de magneziu (cu 70 mg pentru 10 g consumate), conform sfatulmedicului.ro.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!