Alimentul care încetinește îmbătrânirea. Consumă-l regulat și observă diferența!
Cu toții ne dorim să încetinim procesul de îmbătrânire și să ne menținem aspectul tânăr cât mai mult timp. Mâncarea sănătoasă ne ajută în acest sens, în special un aliment cu o valoare nutrițională deosebită!

Oricât de multe produse de înfrumusețare folosim sau cât de des facem sport, dieta sănătoasă rămâne factorul esențial pentru o piele frumoasă, un păr strălucitor, un corp în formă și o energie constantă.
Prin urmare, pe măsură ce înaintăm în vârstă, devine tot mai important să avem grijă să consumăm alimente sănătoase, în special pe cele care încetinesc procesul de îmbătrânire.
Gustarea care întârzie îmbătrânirea
Nucile ar trebui să fie prezente cât mai des în dieta ta, mai ales dacă îți dorești să fii sănătos și să arăți cât mai bine, scriu cei de la prevention.com. Acestea conțin grăsimi polinesaturate, în special acizi grași omega-3, antioxidanți, proteine, fibre și magneziu, nutrienți care încetinesc pro-cesul de îmbătrânire al organismului din interior spre exterior, notează „Prevention”. Consumul regulat de nuci poate reduce riscul de boli, inclusiv pe cele cardiovasculare, depresia și diabetul, iar în același timp, să protejeze împotriva declinului cognitiv, beneficii care promovează sănătatea și longevitatea.
Câte nuci este indicat să mânânci pe zi?
Pentru îmbunătățirea stării de sănătate, „Clinica Mayo” recomandă consumul a 30 de grame de nuci, de patru până la șase ori pe săptămână, o cantitate care ajută la menți-nerea unei pieli sănătoase, la protejarea împotriva efectelor radicalilor liberi și la susți-nerea unui sistem cardiovascular sănătos. Foarte important este să consumi nuci crude, neprăjte și nesărate, iar astfel reduci aportul de grăsimi și sare!
Laura Cosoi a inclus nucile în alimentația familiei sale
Cunoscută pentru stilul de viață sănătos pe care îl urmează de ani de zile, Laura Cosoi (43 de ani) a inclus nucile și în alimentația familiei ei. Pe blogul său, vedeta ne pre-zintă o rețetă sănătoasă de bulete cu nuci, pe care o poți pregăti în câteva minute.
Ingrediente
• 1/2 cană fulgi de grâu germinați
• 2 linguri miere
• 5, 6 linguri lapte de ovăz neîndulcit
• Miezul de la 5, 6 nuci
• 1 linguriță praf de roșcove
Mod de preparare
1. Pune ingredientele în blender și mixează până obții o pasă consistentă;
2. Cu mâinile ușor umezite, formează buletele și tăvălește-le prin fulgi de cocos.
Inclusiv modelele mănâncă nuci
Miranda Kerr, numită în multe rânduri, una dintre cele mai frumoase femei din lume, a inclus de mult timp nucile în alimentația sa. Fostul model australian le folosește pentru a-și pregăti rețete sănătoase, așa cum sunt brioșele, pe care le consumă la micul dejun.
Ingrediente
• 1 cană nuci tocate
• 2 cești fulgi de ovăz
• 2 lingurițe praf de copt
• 1 jumătate linguriță bicarbonat de sodiu alimentar
• 1/2 lingurițe scorțișoară măcinată
• 1 jumătate linguriță miere
• 2 linguri semințe de chia
• 1 jumătate ceașcă iaurt
• 1 jumătate ceașcă suc de mere
• 2 gălbenușuri de ou
• 1 albuș de ou
• 2 mere
• 2 banane coapte
• 1 lingură ulei de cocos
• 1 linguriță esență de vanilie
Mod de preparare
1. Preîncălzește cuptorul la 175°C;
2. Pune nucile și ovăzul într-un robot de bucătărie și zdrobește-le până ajung la con-sistența făinii;
3. Într-un castron mare, combină ovăzul și nucile măcinate cu praful de copt și bicar-bonatul de sodiu;
4. Într-un castron mic, bate ușor cu o furculiță gălbenușurile și albușul;
5. În amestecul de ouă, adăugă iaurtul, sucul de mere, uleiul de cocos, scorțișoara, vanilia și mierea;
6. Toarnă amestecul umed peste cel uscat, apoi adaugă merele și bananele tăiate;
7. Tapetează tava cu folii de hârtie sau unge-le cu unt și umple-le 3/4 din capacitate;
8. Lasă tăvile la cuptor timp de 40 de minute și verifică, din când în când, cu o scobi-toare;
9. Lasă brioșele să se răcească timp de 15 minute și presară scorțișoară înainte de servire.
Poftă bună!




































