Ce mănâncă suedezii la cină, pentru a nu avea digestie grea. Alimentul care le permite să adoarmă cu ușurință și fără dureri de stomac
Alimentația fiecăruia dintre noi joacă un rol important pentru sănătate, motiv pentru care suedezii au anumite obiceiui alimentare la care nu renunță. Acest popor are anumite „reguli” de la care nu se abate și persistă. Mai concret, este vorba despre alimentele pe care le consumă la cină pentru a avea o digestie ușoară.

Suedezii au obiceiuri alimentare care sunt destul de ușor de digerat, în general. La cină, preferă să mănânce mese mai ușoare și mai puțin copioase, pentru a evita o digestie grea. De exemplu:
Ce mănâncă suedezii seara
Pește - Peștele este un aliment foarte popular în Suedia, în special somonul și heringul. Acesta poate fi servit sub formă de file, afumat sau marinat, și este o sursă excelentă de proteine ușor digerabile.
Legume și salate - Multe cine suedeze sunt însoțite de salate proaspete și legume ușor preparate (fierte sau coapte), care ajută la o digestie mai rapidă și nu sunt grele pentru stomac.
Supă - O supă ușoară, pe bază de legume sau de pește, este o alegere frecventă pentru cină. Suedezii consumă supe simple care nu sunt prea grase și care oferă nutrienți ușor de digerat.
Produse din cereale integrale - Painea din cereale integrale este o alegere frecventă la cină, dar nu este consumată în cantități mari, iar gustările sunt adesea însoțite de brânzeturi ușoare sau unt.
Mâncăruri de tip „smörgåsbord” - Suedezii adoră mesele de tip bufet, unde există o varietate de alimente ușor digerabile: pește, brânzeturi, legume și pâine, iar fiecare poate alege ceea ce îi face plăcere fără a încărca stomacul.
Mesele echilibrate sunt importante pentru suedezi
În general, mesele la cină în Suedia sunt destul de echilibrate, având o combinație de proteine, legume și carbohidrați ușor de digerat. De asemenea, este important pentru ei să evite mesele grele și prăjite seara, pentru a preveni disconfortul digestiv.



































