Alimentul de post pe care să-l eviți. Mulți îl adoră, dar este extrem de periculos

Postul este o perioadă în care renunțăm la alimentele de origine animală și optăm pentru produse vegeatle sau din cereale. Deși avem impresia că aceste opțiuni sunt inevitabil sănătoase, există totuși, unele alimente care ne pot face foarte mult rău. De pildă, șnițelele de soia sunt preferate de mulți, însă pot deveni periculoase dacă sunt consumate în exces.

Alimentul de post pe care să-l eviți
Alimentul de post pe care să-l eviți

Alimentul de post pe care să-l eviți. Mulți îl adoră, dar este extrem de periculos

În timpul postului, este comună tendința de a consuma alimente nesănătoase, cum ar fi cartofii prăjiți, șnițelele de soia prăjite, pastele făinoase, produsele de patiserie de post și alte alimente bogate în zahăr și grăsimi vegetale hidrogenate. Aceste alimente sunt bogate în calorii, deci ar trebui să le eviți în mod regulat dacă îți dorești să rămâi în formă.

Totuși, puțini știu cât de periculoase sunt în special produsele de soia. Acestea, precum șnițelele, dacă consumate în exces pot duce la probleme grave de sănătate. Mai excat, consumul excesiv de soia poate duce la iritații gastrointestinale, dezechilibre tiroidiene, tulburări menstruale sau senzații de greață. Este indicat să consumi soia în mod moderat, atât boabele de soia, cât și produsele derivate din aceasta.

În plus, ar trebui să limitezi consumul de cârnați, chiftele și burgeri vegetali din comerț, deoarece acestea pot conține o mulțime de aditivi artificiali. Este mai bine să le consumi doar ocazional, însoțite de alimente de post mai sănătoase, cum ar fi humusul sau fasolea bătută și salata de crudități. Poți încerca și să le pregătești acasă, folosind ingrediente sănătoase, și să le gătești la cuptor în loc să le prăjești.

Postul poate ajuta la eliminarea toxinelor din corp și poate promova o detoxifiere naturală. Postul moderat poate ajuta la menținerea sau la pierderea în greutate, deoarece limitează aportul caloric și poate stimula arderea grăsimilor. Și, în plus, poate avea beneficii asupra sănătății mentale, incluzând reducerea stresului, îmbunătățirea clarității mentale și promovarea unui sentiment de liniște și echilibru interior.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
ospatar cu sau fara experienta jpg
cimitir animale jpg
pensie jpeg
cuie jpg
serghei mizil 0 jpeg
image png
Gheorghe Ştefănescu este considerat cel mai mare mafiot al regimului comunist  A sfârşit împuşcat FOTO Adevărul jpg
gaura Antartica jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net