Rețeta de post rapidă cu ciuperci. Beneficiile neștiute pentru sănătate ale ciupercilor

Dacă nu știi ce mâncare deosebită de post să mai faci, noi îți venim în ajutor. Iată o rețetă rapidă pe care să o prepari pentru toată familia și cu care să o impresionezi. Mai mult decât atât, trebuie să știi că ciupercile au și foarte multe beneficii importante pentru sănătate.

Rețeta de post rapidă cu ciuperci
Rețeta de post rapidă cu ciuperci

Rețeta de post rapidă cu ciuperci

Ingrediente: 1 ardei gras roșu mic, tăiat cubulețe, 10 ciuperci albe, mari, , 1 lingură ulei de măsline, 1 ceapă mică, tocată, ½ linguriță busuioc, 1 ardei gras galben mic, tăiat cubulețe, 2 roșii medii, tăiate cubulețe, 2 căței de usturoi, tocați, ½ linguriță oregano, sare, piper negru ceapă verde, pentru ornat.

Îndepărtați coaja ciupercilor, apoi le spălați și le tăiați codițele în bucăți mici. Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați tulpinile de ciuperci, ceapa și ardeii grași și gătiți-le sote timp de 5-7 minute sau până când acestea devin moi. Adăugați roșiile tăiate cubulețe, usturoiul, oregano, busuiocul, sarea și piperul și amestecați bine. Continuați să gătiți timp de încă 5-7 minute sau până când roșiile sunt fragede și amestecul devine aromat. Preîncălziți cuptorul și pregătiți o tavă tapetată cu hârtie de copt. Umpleți capacelele ciupercilor cu amestecul de legume și așezați-le în tavă. Coaceți-le timp de 15-20 de minute sau până când devin aurii. Decorați-le cu ceapă verde tocată fin înainte de servire.

Beneficiile neștiute pentru sănătate ale ciupercilor 

Ciupercile sunt bogate în antioxidanți, vitamine și minerale, precum seleniu, vitamina D, vitamina B și cupru. Aceste substanțe pot ajuta la întărirea sistemului imunitar și la protejarea organismului împotriva infecțiilor și a bolilor. De exemplu, un studiu realizat în Japonia a constatat că prin consumul de shiitake, o varietate de ciuperci, poate crește nivelul de imunoglobulină A, un anticorp important pentru sistemul imunitar.

Consumul de ciuperci poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol „rău” (LDL) și la creșterea celui „bun” (HDL), datorită conținutului de fibre și compuși activi, cum ar fi beta-glucanii. Acest lucru poate preveni afecțiuni cardiovasculare, precum ateroscleroza și hipertensiunea arterială. Studii arată că consumul de ciuperci timp de patru săptămâni a dus la o scădere semnificativă a nivelului de colesterol total și LDL.

Ciupercile au un conținut scăzut de calorii și grăsimi, dar sunt bogate în fibre și proteine, ceea ce le face sățioase și benefice în cadrul unui regim alimentar echilibrat. Consumul de ciuperci poate ajuta la scăderea în greutate și la îmbunătățirea compoziției corporale

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image png
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
image
actualitate.net
image
actualitate.net