Trei metode de relaxare, care-ți vor transforma întreaga viață

Aceste trei metode de relaxare, pentru care ai nevoie de doar 15 minute, contribuie la scăderea nivelului de cortizol, principalul hormon de stres. O practică zilnică pentru ameliorarea stresului nu numai că te face să te simți mai bine pe moment, ci studiile sugerează că ți-ar putea îmbunătăți starea de sănătate mai târziu în viață.

Trei metode de relaxare, care-ți vor transforma întreaga viață
Trei metode de relaxare, care-ți vor transforma întreaga viață

Nivelurile crescute de cortizol pot genera o serie de complicații pentru sănătatea fizică și emoțională, avertizează cercetătorii. Un studiu din 2016 a constatat că eliminarea stresului, pe cât posibil din viața cotidiană, crește rezistența organismului la o vârstă înaintată.

Citește și 6 sfaturi pentru a crea o zonă confortabilă pentru micul dejun în bucătărie

Cercetătorii au elaborat trei metode de relaxare pentru redobândirea stării de bine, atât la nivel fizic cât și emoțional.

Dacă sunteți stresat și copleșit, alocați 15 minute dimineața pentru a aplica trei metode de relaxare. Chiar dacă aceste ,,15 minute pentru relaxare" sună doar ca un alt obstacol pe lista ta, acest proces te va ajuta să parcurgi mai ușor responsabilitățile din timpul zilei. 

Când începi ziua cu o minte limpede, relaxată, ai un punct de referință la care te poți întoarce, în momentele când te simți stresat în timpul zilei. 

Când facem aceste lucruri în fiecare zi, în esență exersăm să ne simțim fericiți. Acest lucru ne poate face să ne simțim mai încrezători atunci când apar situații de viață stresante", spun cercetătorii. 

1. Încercați activități noi

Primul pas pentru eliminarea stresului este să te implici în diferite activități. Pentru a începe, alocă 15 minute dimineața în fiecare zi ca timp pentru a te concentra în mod intenționat asupra bunăstării tale interioare. Lucruri simplie cum ar fi să vă beți cafeaua de dimineață încet, cu câteva respirații adânci sau să ascultați o muzică care vă liniștește, în drum spre job, sunt aspecte care vă pot ajuta să începeți ziua cu o stare interioară de bine. 

Important este să continuați să încercați activități noi până când găsiți ceva care funcționează pentru dvs. și să nu vă descurajați dacă este nevoie de ceva timp pentru a vedea beneficiile.

2. Țineți un jurnal

O parte importantă a procesului de control al stresului este să țineți un jurnal. 

După ce ai încercat o activitate nouă în cele 15 minute tale, notează într-un jurnal cum te-ai simțit după aceea, iar asta te va ajuta să discerni ce anume funcționează cel mai bine pentru tine.

Ești mai calm pe tot parcursul zilei? Mai plin de energie? Mai capabil să facă față stresului? Sentimentul pe care îl cauți se poate schimba, dar scopul este de a cultiva un sentiment de bază care să te ajute să te simți mai bine pe parcursul zilei.

Citește și Destinații turistice de poveste. Locuri pe care să le vizitezi în 2022

3. Fii atent la ceea ce ai nevoie in momente diferite

Fii atent la nevoie tale în funcție de context. Așadar, dacă ai o zi de lucru cu multe întâlniri, poate că trebuie să îți dozezi energia cu înțelepcune, să nu reacționezi impulsiv și să te detașezi de situațiile pe care nu le poți schimba, care nu depind de tine. De asemenea, este recomandat să încerci meditația. Stai întins câteva minute și ascultă o muzică liniștitoare, poți recurge la această practică atât dimineața, cât și atunci când termini job-ul, sau înainte să te culci. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net