Cum poți crea o atmosferă relaxantă acasă după o zi grea de stres și muncă

Ultima actualizare:

După o zi stresantă, cel mai bine te poți relaxa acasă. Și totuși, nu oricine poate să se simtă cu adevărat confortabil în propria casă, mai ales dacă mediul este dezordonat. Adevărul este că ritmul rapid al vieții, responsabilitățile în exces și stresul constant ne afectează enorm și tot ce avem nevoie atunci când ajungem acasă, este odihna. Pentru unii însă, care au o viață tumultuoasă, odihna a devenit un concept abstract. Și totuși, remedii există pentru starea de epuizare, se pot aplica anumite metode de relaxare.

image

Pentru a te simți înconjurat de liniște și pace, ar trebui să aplici câteva strategii simple, pentru a crea un gen de atmosferă hygge, mai liniștitoare acasă. Asta înseamnă să încerci să te calmezi, să aplici tehnici de relaxare simple, pe care le poți implementa singur. De exemplu, te poți relaxa prin respirație profundă. Această metodă presupune să te concentrezi pe respirație și te va ajuta să renunți la gândurile negative și să obții o stare de bine.

image

Pentru a fi mai fericit poți adopta un stil de viață hygge, prin care poți renunța la gânduri și sentimente negative, la idei care nu-ți ajută, la lucruri care sunt inutile în casă. Prin stilul hygge poți crea acea atmosferă plăcută, calmă și liniștitoare în care să te simți mult mai bine și mai fericit.

Hygge înseamnă să ai o seară relaxantă cu prietenii, într-o atmosferă deosebită creată de exemplu prin magia unor lumânări parfumate. De asemenea, hygge înseamnă să te concentrezi pe momentul prezent, să trăiești acel sentiment real, pe care îl ai la fiecare acțiune sau decizie luată. Ideea este de a renunța la gânduri negative, ce vin din trecut și de a încerca să faci lucrurile mult mai bine, cu calm. Oamenii care fac lucrurile într-o manieră grăbită, au tendința de a lua și decizii greșite, iar asta este un semn al lumii haotice în care trăiesc.

image

Danezii cred în stilul de viață hygge. Asta înseamnă pentru ei să-și creeze momente de fericire, să-și amenajeze locuința astfel încât ea să le ofere un sentiment de plăcere. Există diferite lucruri și accesorii care pot aduce un plus de confort în casă și satisfacție reală. De exemplu, o lampă catalitică este perfectă pentru decorarea locuinței. Ea arde fără flacără, se bazează pe principiul reacției catalitice și are rol în odorizarea spațiului, în curățarea, dezinfectarea aerului din spațiile închise.

Cu ajutorul acestui accesoriu se poate crea un sentiment confortabil și liniștitor. Lampa catalitică este un lucru care poate crea sentimentul de fericire hygge în casa ta și deci merită folosită. Oricine poate cumpăra o lampă catalitică cu efect odorizant, care să îmbunătățească starea de spirit.

image

Și lumânările parfumate au acest efect, ele creează de asemenea o stare de bine, de căldură și magie. Aprinderea unei lumânări parfumate seara, acasă este un lucru atât de simplu și care are un efect liniștitor. Hygge este un concept important, elegant și familiar. El presupune folosirea de materiale naturale în amenajarea locuinței, cum ar fi piese de mobilier din lemn, covoare din lână, decorațiuni cu texturi stratificate, perne decorative tricotate, etc.

În conceptul hygge este foarte importantă și lumina. Aceasta are un impact mare asupra stării generale a celor din casă. Lumina ajută în relaxare și poate aduce un plus de confort și un sentiment de magie în locuință. Dacă vrei să creezi acea atmosferă confortabilă și liniștitoare, poți folosi o lumină caldă, care oferă o strălucire aparte și un sentiment de bogăție.

Pentru a crea o atmosferă minunată în casa ta, poți alege una din metodele de iluminare hygge, cum ar fi de exemplu: folosirea unor corpuri de iluminat care să fie confortabile pentru ochi, a unor lumânări de diferite dimensiuni care pot fi folosite la un moment dat pentru a induce un sentiment plăcut și relaxant, a unor lămpi cu diverse setări care modifică luminozitatea, sau a unor veioze frumoase pentru a lumina doar anumite colțuri ale casei.

Puterea luminii este extraordinară, ea schimbă atmosfera în casă și poate face un interior să pară mai relaxant sau mai distractiv.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
horoscop colaj pixabay jpg
horoscop bilunar shutterstock 2091062710 jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
femeie fericită  foto   Shutterstock jpg
Omleta la cuptor pentru intreaga familie jpeg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
horoscop jpeg
6 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net