Amenințarea neștiută din gurile noastre. Boala poate apărea la oricine

Deși poate că aveți grijă de igiena voastră dentară, iar dinții voștri nu au nici măcar o singură carie, un fenomen extrem de ușor de ignorat poate fi semnul că suferiți de o boală gravă. Dacă observați că scupitaul vostru are, ocazional, o culoare roz, este cazul să mergeți urgent la dentist, deoarece puteți de o boală a gingiilor ce vă poate face să vă pierdeți dinții!

Boala poate trece neobservată mult timp / foto: Freepik
Boala poate trece neobservată mult timp / foto: Freepik

Este foarte ușor ca atunci când avem grijă la igiena noastră dentară, să nu dăm mare importanță altor posibile probleme care ne pot apărea în gură. La urma urmei, dacă ne spălăm pe dinți odată, sau chiar de două ori pe zi, înseamnă că suntem în afara oricărui pericol, nu? Ei bine, greșit! Un simptom banal, foarte ușor de ignorat, poate însemna că suferiți de o boală a gingiilor în fază incipientă! Aceasta poate apărea la oricine, iar lăsată netratată, puteți ajunge în stadiul de a vă pierde dinții, potrivit informațiilor celor de la adevarul.ro.

Mai precis, este vorba despre o ocazională culoare roz a scuipatului dumneavoastră. Acest simptom, care poate să nu mai fie însoțit și de altele, semnifică debutul bolii parodontale. Un lucru la care trebuie să fiți atent aste faptul că aceasta nu este provocată, în mod exclusiv, de o igienă dentară deficitară. Persoanele care fumează, ori care au diabet, sau doar își scrâșnesc dinții, au un risc ridicat de a dezvolta această problemă. De asemenea, dacă luați steroizi, ori anumite medicamente împotriva cancerului sau a epilepsiei, sunteți, de asemenea, predispus de a suferi de această boală.

Boala poate trece neobservată mult timp

Datorită faptului că nu provoacă durere, această boală poate trece neobservată o vreme îndelungată. Un posibil semnal de alarmă la care trebuie să fiți atenți este sângerarea gingiilor, atunci când vă spălați pe dinți. De asemenea, dacă zona gingiei chiar de lângă dinte este roșie, poate fi un semn clar că trebuie să mergeți rapid la dentist.

Lăsată netratată, această boală oate cauza descompunerea osului care susține dinții, iar din acest punct, este doar o chestiune de timp până când veți începe să vă pierdeți din dinți!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nicolae Ceaușescu (©„Fototeca online a comunismului românesc”, cota: 184/1977)
image
image
image
image
image
image
Frigider FOTO Shutterstock jpg
Matia Corvin (© Wikimedia Commons)
FotoJet (5) jpg
casuta rasturnata jpg
FotoJet (3) jpg
Pestera Meziad, una dintre cele mai vizitate peşteri din România jpeg
cer rosu 1 jpg
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net