Avertisment din partea medicilor. De ce nu e bine să consumi roșii cu brânză

Ultima actualizare:

Cu siguranță ne va fi greu să ne gândim la o altă combinație de alimente mai populară printre români decât brânza și roșiile. Indiferent de anotimp, indiferent dacă le folosim drept garnitură la un preparat principal, sau doar le păstrăm drept o simplă salată, combinația de brânză cu roșii este mereu prezentă pe mesele românilor. Însă, potrivit medicilor, s-ar putea ca efectele pentru sănătate să fie ceva mai periculoase decât am bănui.

Uleiul și sosurile din salată ne pot îngrășa
Uleiul și sosurile din salată ne pot îngrășa

Dacă am ieși pe stradă și am întreba oamenii ce combinație de alimente consumă cel mai des, răspunsul „roșii și brânză” ar fi, fără doar și poate, favorit. Indiferent de anotimp, de bugetul pe care îl avem la dispoziție, ori de preferințele culinare, aceste 2 produse atât de banale merg atât de bine împreună, încât toți românii le adoră. Poate că ne facem o salată simplă, ori le folosim drept garnitură pentru un fel principal, nici nu contează! Roșiile și brânza vor fi o prezență comună pe masa noastră.

Însă, v-ați gândit vreodată că este posibil ca banala salată cu roșii și brânză să vă afecteze sănătatea? Ei bine, indiferent cât de mult ne-ar putea indigna să auzim acest lucru, potrivit medicilor nutriționiști, el este adevărat! Conform acestora, deși ambele alimente sunt, de sine stătătoare, extrem de sănătoase, atunci când facem salată vom mai adăuga și ulei, iar probabil că vom avea alături și câteva felii de pâine, potrivit celor de la shtiu.ro.

Vă puteți îngrășa de la o simplă salată

Ei bine, acest lucru, pus alături de alte sosuri pe care le putem folosi la salată, poate face ca numărul de calorii să ne scape de sub control. Deși poate suna bizar, cât și hilar, puteți ajunge să vă îngrășați serios în urma consumului regulat de salată, dacă folosiți și pâine, ulei, sau sosuri. De aceea, medicii nutriționiști ne sfătuiesc ca acest preparat să nu devină prea comun la mesele noastre.

Desigur, dacă le consumați simple, sau chiar separat, atât roșiile, cât și brânza sunt o opțiune sănătoasă și delicioasă, pe care nu o veți regreta!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net