Care este ora ideală la care ar trebui să se culce bebelșul tău. Iată ce poți face ca să-l ia somnul mai devreme

Un aspect esențial al îngrijirii unui bebeluș este asigurarea unui somn odihnitor pentru dezvoltarea sănătoasă și fericită a micuțului tău. Cu toate că fiecare copil este unic și poate avea propriul program de somn, există recomandări generale cu privire la ora ideală de culcare pentru diferite grupe de vârstă. Iată câteva sfaturi utile despre ora de culcare și modurile de a-i facilita bebelușului tău trecerea la somn mai devreme.

Bebeluș. Foto: Pexels.
Bebeluș. Foto: Pexels.

Recomandările specialiștilor. La ce oră ar trebui să adoarmă bebelușul tău

0-3 luni: În primele luni de viață, bebelușii au un program de somn neregulat și sunt în general trezi la intervale scurte pentru hrănire. Totuși, încearcă să îi menții într-un mediu liniștit și întunecat pe timpul nopții.

4-11 luni: Ora ideală de culcare pentru această categorie de vârstă este între 18:00 și 20:00. Bebelușii în această etapă încep să dezvolte un ritm de somn mai stabil.

1-2 ani: La această vârstă, bebelușii ar trebui să doarmă în jur de 11-14 ore pe zi, inclusiv somnul de noapte și cel de după-amiază.

2-3 ani: Ora de culcare potrivită este în jurul orei 19:00 sau 20:00. Este benefic să păstrezi un program regulat pentru a-i ajuta pe cei mici să se simtă siguri și în control.

3-5 ani: În continuare, ora de culcare optimă este în jurul orei 19:00 sau 20:00. Asigură-te că procesul de adormire este calm și relaxat.

Sfaturi pentru facilitarea somnului bebelușului

Stabilește o rutină: Crearea unui ritual de culcare, cum ar fi cititul unei povești sau ascultat o melodie calmantă, ajută bebelușul să asocieze anumite activități cu somnul, scriu cei de la 123mama.ro. 

Asigură un mediu confortabil: Menține camera în care doarme bebelușul la o temperatură plăcută, întunecată și liniștită. Un mediu confortabil îl ajută să adoarmă mai ușor și să doarmă mai bine.

Evită stimulentele înainte de culcare: Redu expunerea la ecrane și activitățile intense cu cel puțin o oră înainte de culcare. Lumina albastră emisă de ecrane poate afecta calitatea somnului.

Stabilește un program de somn regulat: Cu cât păstrezi un program regulat de culcare, cu atât bebelușul va dezvolta mai ușor un ritm de somn sănătos.

Fii răbdător: Învățarea obiceiurilor de somn poate dura ceva timp, așa că fii răbdător și oferă-i bebelușului sprijin și confort pe tot parcursul acestui proces.

Este important să reții că fiecare copil este unic, iar adaptarea la un program de somn poate varia. Dacă întâmpini dificultăți, poți discuta cu pediatrul pentru sfaturi și ghidare. Cu iubire și răbdare, vei găsi modalități care să îl ajute pe bebelușul tău să doarmă mai devreme și să aibă un somn odihnitor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Stațiunea Borsec. Foto Statiunea Borsec
italia pixabay jpg
shutterstock 1113332 cuplu iubiti indragostiti restaurant mancare terasa jpeg
calorifer shutterstock jpeg
marcel bartic colind jpg
470151278 538188272547733 6261949949018933597 n jpg
 Sambuca di Sicilia FOTO Shutterstock
corvinul jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net