Ce alimente sunt bune pe caniculă. Sunt o minune pentru sănătate pe timp de vară

Pe lângă apă, care trebuie băută în cantităţi mai mari pe vreme caniculară, nu doar cei 2 litri recomandaţi în mod normal, există şi alimente care îţi asigură hidratarea atunci când simţi că te topeşte căldura. Uite câteva dintre ele!

Alimente bune pe caniculă
Alimente bune pe caniculă

Alimente bune pe caniculă

Pepene. În afară că te hidratează, pepenele conţine şi licopen, un compus care te poate proteja de razele nocive ale soarelui. E sărac în calorii şi poate fi consumat şi rece şi la temperatura camerei.

Castravete. E răcoritor şi conţine 95% apă. Mâncând castraveţi, vei reuşi să treci mai repede peste efectele neplăcute ale caniculei. Vei fi hidratat şi răcorit.

Salata verde. Cu un conţinut de 80-95% apă, salata e uşor de digerat şi extrem de hidratantă pe timp de caniculă. E unul dintre cele mai sănătoase alimente de consumat pe caniculă.

Fructele de pădure. Afinele, murele, zmeura, cătina, coarnele sunt fructe cu conţinut mare de antioxidanţi şi fibre. Sunt uşor de consumat pe caniculă.

Ardeiul iute. Deşi ne face să ne înfierbântăm, ardeiul iute este perfect ca aliment de consumat pe caniculă. Acesta ne face să transpirăm, deci să ne răcorim.

Legume la grătar. Ardei, ceapă, morcovi, dovlecei, usturoi, vinete şi ţelină puse pe grătar sunt excelente pe vreme caniculară. Antioxidanţii din ele îţi vor ajuta pielea să minimalizeze pericolul cauzat de expunerea la UV.

Supele reci. O alegere pe cinste pentru o vară călduroasă. Supa de castraveţi şi mărar este una dintre cele mai indicate.

Laptele dulce este foarte important în dieta anticaniculă, deoarece va susţine echilibrul calciu-magneziu, care are de suferit din cauza transpiraţiei abundente.

Brânza telemea reechilibrează aportul de sodiu pe care organismul îl pierde prin procesul de transpiraţie.

Cereale. Pentru a ne menţine şi procentul de glucide în organism, trebuie să consumăm cât mai multe cereale, orez şi porumb.

Fructele de mare. Bogate în substanţe proteice şi cu un conţinut redus de lipide, sunt foarte indicate vara.

Ceaiul verde e o altă variantă pentru răcorire şi rezistenţă în faţa razelor solare. Se spune că un litru de ceai verde rece consumat pe zi reduce efectele razelor ultraviolete cu până la 15%. Mai mult, dacă te-ai ars la soare sau ţi s-au umflat anumite zone ale pielii din cauza ultravioletelor, freacă zona cu o compresă cu ceai verde.

Morcovii. Sucul de morcovi cu puţin ghimbir, consumat rece, ne răcoreşte mai bine decât o limonadă. Ghimbirul are rolul de a stabili un echilibru în stomac şi face arderile mai uşoare, iar morcovii hrănesc în profunzime fiecare celulă şi ţesut.

Peştele conţine ­Omega 3, un acid esenţial organismului. Te ajută să ai mintea brici şi să nu oboseşti foarte repede într-o zi caniculară. Creierul îşi va desfăşura activitatea cum trebuie, fără să fie afectat de soarele puternic.

Îngheţata reprezintă o gustare ideală pentru zilele caniculare, deoarece furnizează treptat organismului nutrienţii necesari într-o formulă uşoară şi echilibrată, are un indice glicemic scăzut, dă o stare de bine şi înlătură cu uşurinţă stresul cotidian.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Maria Alexandra fiica Alina și Nicolae ai României foto Facebook5 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
moonhouse mikael genberg jpg
bucuresti piata unirii foto pixabay jpg
carte pixabay jpg
Zanzibar Tanzania Foto Adevărul
cirese pixabay jpg
image png
Trafic aglomeratie Valea Prahovei FOTO Inquam Photos  Alex Nicodim  jpg
pahar cu apa jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net