Ce trebuie să știi înainte de a-i da antibiotic copilului

simeon stalpnicul png
Dacă a primit recent acelaşi tip de antibiotic, e posibil ca acesta să-şi facă efectul mai greu sau să nu fie eficient.www.clicksanatate.ro

Dacă nu obișnuiești să ceri părerea pediatrului înainte de a-i administra copilului antibiotic imediat ce vezi că nu-i scade febra mai multe zile la rând, află de ce trebuie să eviți această practică!

Când nu e nevoie de antibiotic

Antibioticele acționează contra bacteriilor, motiv pentru care nu are efect atunci când un virus este vinovat pentru boala copilului. De asemenea, dacă a primit recent același tip de antibiotic, va avea efect redus sau nu va fi eficient în răceli și gripe. Și sistemul imunitar e posibil să fie afectat.

Un alt risc în cazul în care cumperi de la farmacie un alt gen de antibiotic decât unul folosit în trecut este să aibă efecte secundare: letargie, diaree, vărsături, urticarie. De aceea, este recomandat un consult medical. În urma acestuia, pediatrul va confirma necesitatea administrării unui antibiotic, mai ales dacă există pericolul extinderii puroiului, cum se întâmplă în afecțiuni inflamatorii ca amigdalita.

Analize necesare

Printre analizele care pot determina tipul de antibiotic necesar copilului se numără exudatul, secreția nazală, coprocultura, sumarul de urină, o antibiogramă. După o zi sau două, rezultatele vor indica dacă infecția este cauzată de un virus sau de o bacterie și, implicit, dacă e nevoie de un antibiotic sau nu. Dacă pediatrul nu are experiența necesară pentru a cunoaște evoluția bolilor frecvente la copii și dacă nu se fac aceste analize, există riscul să fie administrat un antibiotic ineficient.

Simptomele bolii vor crește în intensitate și se va ajunge la schimbarea antibioticului și la prelungirea perioadei de tratament. Un risc în plus în acestă situație este acela că va fi crescută imunitatea bacteriilor la antibiotice, iar, pe viitor, e posibil ca acestea să nu mai fie utile.

Află pe clicksanatate.ro ce reguli privind administrarea asigură însănătoșirea copilului!

Ce simptome poate da scăderea tensiunii arteriale

Leacuri eficiente cu banala ceapă

cub visarion alexa png
Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan
cub Roxana Vasniuc png
Kate Middleton la Royal Ascot în buline (2) jpg
Adelina Pestriţu
image png
Regina Elisabeta, Regele Charles si Camilla Parker Bowles Foto Gettyimages (1) jpg
Mihai Șora Sursă: Profimedia
Puscas
image
image
image
image
Ceapa 1 jpg
Delia Lugojan, Robert şi Matei jpg
Mariana Mamonova   pe front jpg
calendar ortodox 2021 28 septembrie sfantul cuvios hariton marturisitorul png
whatsapp 1212017 1920 jpg
FotoJet jpg