Ceaşca de sănătate: Migdalele, un remediu cu beneficii uimitoare

Ultima actualizare:

    Ce beneficii au migdalele
Ce beneficii au migdalele

Egiptenii foloseau migdalele cu mii de ani în urmă pentru efectele lor benefice aduse sănătăţii şi frumuseţii. În zilele noastre, migdalele sunt indicate de terapeuţi în cure de slăbire şi în tratamente care revigorează organismul, combat numeroase boli şi înfrumuseţează pielea şi părul.

Deseori, unele persoane preferă să consume nuci şi alune în locul migadalelor. Cu toate acestea, migdalele şi-au dovedit calităţile de panaceu din vremuri îndepărtate şi până astăzi. Dieta care conţine migdale este o binecuvântare pentru sănătate, pentru menţinerea greutăţii corporale de-a lungul anilor şi pentru frumuseţea tegumentului.   

Opiniile cercetătorilor

Cercetările recente susţin că beneficiile migdalelor sunt uimitoare pentru menţinerea stării de sănătate.  În această privinţă, specialiştii europeni vin cu argumente: sâmburii de migdal se digeră foarte uşor şi coboară rapid nivelul zahărului din sânge, vinovat de îngrăşare şi de apariţia diabetului.

Mai mult, toate tipurile de migdale induc o stare treptată de saţietate şi menţin o creştere foarte lentă a zahărului în sânge  care provine de la alte alimente; din această cauză, migdalele previn apariţia senzaţiei de foame.Nutriţioniştii susţin că aceste fructe gustoase acţionează în mod indirect contra formării grăsimilor, previn senzaţia de foame, evitând accentuarea acesteia şi în cazul celor care -şi propun să urmeze un regim alimentar sever, dar nu rezistă ispitei. Consumul constant de migdale menţine greutatea corporală şi silueta pentru că aceste nuci potolesc pofta de mâncare şi în cazul gurmanzilor. Astfel, consumând  migdale vom avea o dietă echibrată, fără să facem eforturi suplimentare în această privinţă.

Migdalele sunt considerate o sursă excelentă de nutrienţi şi de energie. Aceste nuci gustoase conţin acizi graşi mononesaturaţi (acidul oleic şi palmitoleic), considerate remedii eficiente care contribuie la scăderea colesterolului rău (LDL) şi la creşterea colesterolul bun.  Cercetătorii apreciază că dieta mediteraneană, atât de bogată în acizi graşi mononesaturaţi, previne apariţia bolilor coronariene şi a şi accidentelor vasculare cerebrale.

Ce substanţe active conţin migdalele

Migdalele  sunt un izvor de substanţe active: vitamine:  E, C, D, K, vitamine din complexul B, acizi graşi Omega 6, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, fier, calciu, acid folic, proteine şi fibre. De aceea, studiile demonstrează că un consum zilnic de 20-25 de migdale (circa 40 de grame) acoperă 12% din cerinţele nutriţionale de proteine ale organismului şi 35% din necesarul de vitamina E, antioxidantul care previne apariţia cancerului.În acelaşi timp, această cantitate de migdale echivalează cu cantitatea de calciu conţinută de un sfert de ceaşcă de lapte.

Eficiente pentru o varietate de afecţiui

Migdalele conţin şi triptofan, aminoacidul care, împreună cu vitamina B6 joacă rolul de antidepresiv la nivelul sistemului nervos.

De asemenea, un consum zilnic de migdale atenuează atât  problemele minore (cum ar fi pielea uscată), cât şi altele destul de grave, de tipul cancerului.   

Concentraţia semnificativă de proteine, de fibre şi de grăsimi monosaturate din compoziţia acestor nuci stimulează digestia şi combate constipaţia. 

Contribuie la buna funcţionare a creierului

De asemenea, conţinutul ridicat de acizi graşi esenţiali Omega 6 şi de fosfor din compoziţia migdalelor, este importantă pentru dezvoltarea şi pentru funcţionarea creierului. De aceea, aceste nuci sunt benefice şi pentru copii, iar terapeuţii recomandă părinţilor să includă migdalele în alimentaţia copiilor.

Bune şi pentru femeile însărcinate

Nutriţioniştii susţin că este bine ca şi femeile însărcinate să consume zilnic migdale, datorită conţinutului de acid folic, un nutrient dovedit în prevenirea naşterii premature şi în afecţiunile congenitale la făt.

Uleiul de migdale, un leac recunoscut

Terapeuţii recomandă  folosirea uleiului de migdale, recunoscut  pentru efectele pozitive asupra sistemului circulator, ale tractului gastro-intestinal, fiind şi un analgezic natural. Totodată, uleiul de migdale ameliorează durerea de gât, tusea, unele forme uşoare de ulcer şi este de ajutor şi în afecţiuni ale vezicii urinare sau ale intestinelor.

Reţeta săptămânii

Laptele de migdale

Ingrediente: Un pahar de migdale, scorţişoară, miere şi goji.

Preparare: Seara, puneţi un pahar de migdale în apă, să se înmoaie. Dimineaţa, scurgeţi apa care a rămas şi puneţi migdalele într-un blender. În laptele obţinut puteţi adăuga miere, fructe goji şi scorţişoară.

Laptele de migdale este o alternativă la laptele de vacă şi este bun pentru cei care manifestă intoleranţă la lactoză. Bogat în acizi graşi Omega 3, în vitamina E şi în minerale precum: zinc, potasiu,  magneziu şi fier, acest tip de lapte este foarte hrănitor , îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi muscular, dar ajută şi la pierderea în greutate.      

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
masina electrica
padure tropicala jpg
mar negru jpg
Masline Pixabay jpg
ger naprasnic jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net