Cele mai bune remedii naturiste pentru iarnă și frig. Țin răceala departe de noi!

Probabil că deja am observat că temperaturile au scăzut brusc în țara noastră, iar acest lucru înseamnă că, din păcate, va fi foarte ușor să ne îmbolnăvim în această perioadă. Din fericire, există câteva remedii naturiste pe care poate că deja le avem prin casă, care ne pot ajuta să rămânem sănătoși în aceste zile mai reci.

Ceapa și usturoiul ne pot fi de mare ajutor / foto: Freepik
Ceapa și usturoiul ne pot fi de mare ajutor / foto: Freepik

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la observatornews.ro, trecerea atât de bruscă de la temperaturi calde la unele reci, ba chiar negative, pune un stres enorm asupra organismului nostru. Iar odată ce imunitatea noastră va fi zdruncinată, va fi foarte ușor să ne îmbolnăvim și să ajungem în fața medicului de familie. Din fericire, cu ajutorul dietei, putem rezista mai bine acestei perioade.

De exemplu, este foarte important în această perioadă să consumăm cât mai multe fructe, mai ales portocalii, roșii, ori verzi. „Să consumăm alimente colorate portocalii, roşii, inclusiv cele verzi. Ideea este să consumăm minim 1 fruct pe zi pentru un aport de vitamina C şi fibre alimentare”, ne explică, conform sursei citate, medicul nutriționist Daniela Bălănucă.

Remedii nutriționiste eficiente iarna

Un alt truc natural, despre care poate am mai auzit, este prepararea zahărului ars cu lapte. Potrivit medicului nutriționist, acesta este foarte bun pentru problemele de gât, bronșită, ori atunci când suntem răciți.

Alte remedii naturiste eficiente la care putem apela sunt usturoiul și ceapa! „Au proprietăţi antivirale, antifungice şi antibacteriene, iar prin substanţa prezentă în acestea scade riscul de infecţie”, explică medicul nutriționist.

Desigur, este foarte important să rămânem bine hidratați, mai ales în această perioadă rece. Băuturi precum laptele și ceaiul pot fi foarte benefice pentru organismul nostru, mai ales când sunt îndulcite cu miere. În cantități moderate, chiar și alcoolul ne poate ajuta, deoarece acesta inhibă înmulțirea virușilor în organism.

Desigur, aceste remedii nu ne pot garanta total că nu ne vom îmbolnăvi, așa că dacă este nevoie, nu trebuie să ezităm să mergem la medicul nostru de familie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net