Cele mai dăunătoare 3 fructe care sunt considerate „sănătoase”. Ce efecte grave pot avea pentru organism

Ultima actualizare:

Toate fructele sunt bune pentru tine sau ar trebui să le limitezi pe unele? Indiferent dacă doriți să slăbiți, să vă monitorizați nivelul zahărului din sânge sau pur și simplu să aveți grijă de sănătatea dvs., este posibil să aveți o listă mentală de alimente interzise. În timp ce mulți oameni caută mai multe fructe pentru a-și îmbunătăți sănătatea, unii pot sări peste anumite tipuri, temându-se că își vor sabota obiectivele de sănătate. Chiar și între cele mai sănătoase fructe, trei dintre ele sunt rele: îngrașă și cresc glicemia.

Printre cele mai sănătoase fructe sunt și unele care îngrașă. Foto: Click.
Printre cele mai sănătoase fructe sunt și unele care îngrașă. Foto: Click.

Deși fructele sunt, în general, un aliment de bază sănătos în orice dietă, există câțiva factori care pot face anumite fructe nesănătoase după standardele individuale ale unei persoane, pe baza oricăror condiții de sănătate, restricții alimentare sau obiective de slăbire pe care le poate avea. De exemplu, unii oameni care urmează diete cu conținut scăzut de carbohidrați sau cetogeni își pot restricționa consumul de fructe.

Alimente cu indice glicemic ridicat

Indicele glicemic (IG) este un sistem de clasare pentru alimentele cu carbohidrați, cum ar fi fructele, pentru a măsura modul în care acestea afectează nivelul zahărului din sânge după ce o persoană le mănâncă.

Alimentele cu scoruri IG mai mari afectează glicemia mai mult după ingerare, așa că s-ar putea să nu fie cea mai sănătoasă opțiune pentru persoanele care trebuie să-și controleze nivelul zahărului din sânge, cum ar fi cei cu diabet.

Zahăr

Chiar și în afară de scorurile IG, unii oameni ar putea căuta să reducă sursele mai mari de zahăr din dieta lor. În general, fructele sunt o sursă bogată de zaharuri alimentare. Acest zahăr suplimentar poate duce la persoana să mănânce mai multe calorii decât s-a dorit. Pentru alții, zahărul în sine poate fi lucrul pe care doresc să-l evite.

Grăsimi

Unii oameni ar putea căuta, de asemenea, să elimine anumite fructe pentru că sunt bogate în grăsimi. Fructele precum avocado și nuca de cocos sunt în mod natural bogate în grăsimi. Persoanele care urmează o dietă săracă în grăsimi ar putea să nu considere aceste fructe sănătoase pentru ei sau ar putea dori să evite caloriile suplimentare din grăsimi pe care le au aceste fructe.

Ce fructe dintre cele mai sănătoase nu sunt foarte bune și din ce cauză

Mahmoud Abdelaziz, specialist în sănătate la PharmacistMo.com și Anne Obligar, dietetician, scriitor și consultant de sănătate la GainingTactics, au dezvăluit pentru SHEfinds că bananele, strugurii și ananasul sunt fructele „sănătoase" care, de fapt, nu sunt foarte bune pentru organism din cauza nivelului de zahăr și a contribuției lor la creșterea în greutate.

Bananele, un fruct care provoacă rapid senzația de foame

Bananele vă lasă o senzație de sațietate, dar conținutul ridicat de zahăr poate provoca senzația de foame foarte repede explică Anne Obligar.

Luați în considerare moderarea dimensiunii porțiilor și asocierea bananelor cu o sursă de proteine sau grăsimi sănătoase. Optați pentru fructe cu un conținut mai scăzut de zahăr, cum ar fi fructele de pădure, care sunt bogate în antioxidanți și au un indice glicemic mai mic", spune Mahmoud Abdelaziz.

Strugurii - atenție la cantitatea pe care o consumați!

Și strugurii conțin zaharuri naturale.

„Sunt ușor de consumat în cantități mari, ceea ce poate duce rapid la un aport semnificativ de zahăr. În plus, strugurii au un indice glicemic ridicat, provocând creșteri rapide ale nivelului de zahăr din sânge", arată Mahmoud Abdelaziz.

Ananasul conține foarte mult zahăr

„Consumul de cantități mari de ananas poate duce la vârfuri de zahăr și la o potențială creștere în greutate", atrage atenția Abdelaziz.

În locul acestui fruct, puteți alege kiwi sau pepenele galben, fructe al căror impact asupra nivelului de zahăr din sânge este mai mic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
steag spania jpg
CEA MAI LUNGA SCURTATURA DIN LUME jpg
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net