Dieta care îți îmbunătățește sănătatea inimii! În 8 săptămâni te vei simți mai bine!

Ultima actualizare:

Dieta care îți îmbunătățește sănătatea inimii! În 8 săptămâni se te simți mai bine! Este vorba despre consumul regulat de fructe, care în urma studiilor s-a demonstrat că este extrem de benefic pentru combatarea problemelor cardiace.

Dieta care îți îmbunătățește sănătatea inimii! În 8 săptămâni se te simți mai bine!
Dieta care îți îmbunătățește sănătatea inimii! În 8 săptămâni se te simți mai bine!

Fructele, secretul pentru o inimă sănătoasă

Aceasta este conform unei noi cercetări publicate în revista Annals of Internal Medicine, potrivit Healthline. Studiul a analizat datele persoanelor care au urmat o dietă bogată în fructe și legume, alături de cele care au urmat dieta DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension).

Aceste date au fost comparate cu o dietă americană tipică administrată unui alt grup. După 8 săptămâni, cercetătorii au spus că persoanele care au urmat dieta bazată pe fructe și legume, precum și cele care au urmat dieta DASH, au avut un risc mai mic de să întâmpine probleme cardiace în comparație cu grupul de control.

Cercetările lor coincid cu un alt studiu mai mic care a concluzionat că și o singură masă bogată în grăsimi saturate poate împiedica capacitatea de concentrare mentală. Cercetătorii au declarat că oamenii ar trebui să mănânce mai multe fructe și legume, în special cele de culoare închisă.

Dr. Stephen P. Juraschek, autorul principal al studiului publicat și instructor de medicină la Harvard Medical School din Massachusetts, a declarat pentru Healthline că el și colegii săi încearcă să determine ce nutrienți sunt asociați cu o mai bună sănătate a inimii.

Consumul de fructe ajută inima
Consumul de fructe ajută inima

Dieta vegetală și dieta DASH au în comun atât potasiul, magneziul și fibrele. Acestea sunt cele care ies cel mai mult în evidență. Este dificil, în cazul unei abordări dietetice, să cercetezi doar componentele. Uneori, este mai firesc să punem accentul pe un model, pentru că așa mâncăm. Nu mâncăm doar un singur lucru", a spus Juraschek. „Pe de altă parte, ar putea exista o serie de componente diferite care ar putea contribui la aceasta și pe care nu le măsurăm corect."

Cu alte cuvinte, este dificil să reducem sănătatea cardiovasculară la compușii individuali care se pot găsi în alimentele  pe care le consumăm sau într-un flacon de suplimente.

Dr. Elizabeth Klodas, cardiolog și director medical al Step One Foods, spune că fructele și legumele au tendința de a fi mai presus de greutatea lor atunci când vine vorba de furnizarea de nutriție.

Dacă izolați vitaminele din afine, de exemplu, și le puneți într-o pastilă, nu va fi la fel ca și cum ați obține exact aceeași cantitate de vitamina C dintr-un bol de afine. Există ceva legat de modul de livrare prin care corpul știe exact ce să facă cu substanțele nutritive",a spus medicul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net