Centrele de evaluare pentru Covid, transformate în centre de permanenţă

Românii încearcă să își rezolve orice problemă de sănătate la camera de gardă și astfel apar cozi infernale. Medicii spun că cel puțin jumătate dintre pacienți ar putea să își rezolve problemele la medicii de familie sau la ambulatorii.

covid 19 jpg

Citește și: Unde poți să faci un test gratuit COVID-19! Lista completă a centrelor

Ministrul Sănătății consideră că astfel de centre ar fi utile pentru cei care nu au nevoie de spitalizare, pentru a fi mult mai liber la camera de gardă.

,,În fiecare localitate, mai ales în oraşele mici e bine să existe un astfel de centru care poate să investigheze pacienţii, să le pună diagnosticul, și să le ofere tratamentul fără să fie nevoie ca aceştia să fie spitalizaţi. Mai mult există şi posibilitatea spitalizărilor de zi într-un astfel de centru ambulatoriu", a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.

Vezi și: Atenție! Persoanele care au avut Covid pot dezvolta o boală gravă la plămâni

,,E clar că după pandemie vom avea patologii infecţioase şi nu numai şi vor fi şi atunci pacienţi critici sau forme severe şi ei trebuie să fie evaluaţi în camera de gardă de tip UPU şi în aceste centre de evaluare care să preia formele medii sau sau pacienţii care au forme uşoare", a declarat Adrian Marinescu, director medical la Institutul "Matei Balş".

Deși pare a fi o idee bună, este greu de pus în practică datorită lipsei de personal în zonele defavorizate, orașele mici.

Citește și: Thassos, explozie de infectări cu SARS-CoV-2! Cei mai mulți bolnavi sunt români

,,Spitalele mari, în general, au dislocat o parte din cei de la upu şi făceau această evaluare pentru corona, şi atunci ei s-ar întoarce undeva în locurile de muncă de dinainte", a declarat Leonard Bărăscu, preşedinte SANITAS.

Virusul închide din nou marile metropole chineze

În China, mai multe orașe au impus restricții mai dure de frica Covid-19. Deși aceste măsuri au ca scop să elimine orice mic focar, economia este și mai puternic afectată. Longhua, un district al orașului Shenzhen, a suspendat toate evenimentele cu un număr mare de persoane și a închis o mare parte din piețele și spațiile de divertisment. Nici restaurantele nu au scăpat, capacitatea fiind limitată la 50%.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net