Cercetătorii sunt în căutarea unui tratament împotriva îmbătrânirii! Rezultatele incredibile la care au ajuns

Tehnologia medicală avansează într-un ritm amețitor, iar multe probleme care păreau absolut copleșitoare chiar și cu câteva decenii în urmă pot fi acum tratate cu ușurință. Iar mulți oameni speră că, în cele din urmă, o „boală” care va putea fi eliminată în întregime va fi îmbătrânirea.

Specialiștii olandezi doresc să afle cum pot preveni îmbătrânirea
Specialiștii olandezi doresc să afle cum pot preveni îmbătrânirea

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, posibilitatea de a împiedica procesul de îmbătrânire nu mai este doar o simplă fantezie, ci o realitate spre care tehnologia ne poate conduce mult mai repede decât am bănui. Cel puțin, așa consideră profesorul de Metabolism Translațional, de la Centrul Medical Universitar din Amsterdam, Riekelt Houtkooper.

Pe măsură ce anii trec, unele molecule încep să se acumuleze în celulele noastre, lucru ce duce la declinul acestora. Iar specialistul olandez, alături de echipa sa, au reușit să descopere un biomarker legat de îmbătrânire, iar acum încearcă să găsească metode de inversare a acumulării celulelor respective.

„Biomarkerii de îmbătrânire sunt importanți pentru că ne vor ajuta să urmărim efectele tratamentelor anti-îmbătrânire”, a explicat Riekelt Houtkooper. El a mai spus că acești biomarkeri oferă informații despre mecanismele îmbătrânirii, lucru ce va ușura dezvoltarea unor tratamente.

Cercetătorii doresc să oprească procesul de îmbătrânire

Un grup de celule pe care specialiștii l-au studiat atent au fost lipidele, deoarece unele studii făcute pe animale au arătat că ar exista o legătură între bolile provocate de vârstă și o concentrație mai mare de lipide. Dar, cum există sute de lipide  în organism, este dificil de spus care anume au legătură cu îmbătrânirea.

Însă, studiind concentrațiile de lipide din corpul șoarecilor, experții au izolat o moleculă anume, care apre în concentrație mai mare la cei bătrâni: BMP, mai precis, bis(monoacilglicerol)fosfat. Apoi, specialiștii au dorit să verifice dacă BMP apare în concentrație mai mare și la oamenii mai în vârstă.

„În mod surprinzător, evaluarea modului în care concentraţiile de BMP s-au schimbat odată cu vârsta a dezvăluit o acumulare puternică a acestora atât la bărbați, cât și la femei cu vârstă mai înaintată”, au explicat specialiștii. Acum, aceștia vor face mai multe studii pentru a înțelege cum afectează concentrația de BMP organismul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
image
actualitate.net
image
actualitate.net