Coronavirus pentru 17 aprilie 2022. Noile variante de Omicron intrigă specialiștii

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Click! îți oferă zilnic situația actualizată a cazurilor de COVID înregistrate în ultimele 24 de ore. Ministerul Sănătății anunță zilnic, la ora 13.00, numărul de cazuri înregistrate pe teritoriul României. 

Coronavirus pentru 17 aprilie 2022. Noile variante de Omicron intrigă specialiștii
Coronavirus pentru 17 aprilie 2022. Noile variante de Omicron intrigă specialiștii

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 582 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 464 mai puțin față de ziua anterioară. 67 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Citește și Coronavirus pentru 16 aprilie. În ce stadiu se află pandemia

În ultimele 24 de ore 21 de persoane cu Covid-19 au decedat informează Ministerul Sănătății. 127 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Noi variante de Covid-19 se răspândesc în Europa și SUA

Sistemele de urmărire a bolilor monitorizează răspândirea unor versiuni noi, foarte transmisibile, ale variantei omicron în statul New York și Europa, cea mai recentă dovadă a capacității coronavirusului de a-și revizui profilul genetic și de a reprezenta o nouă amenințare.

Este prea devreme pentru a prezice cât de departe s-ar putea răspândi noile subvariante și cât de grav i-ar putea îmbolnăvi pe oameni, a spus Michael T. Osterholm, directorul Centrului de Cercetare și Politică a Bolilor Infecțioase de la Universitatea din Minnesota.

Când te uiți la ceea ce se întâmplă acum și încerci să îți dai seama ceea ce s-ar putea întâmpla, este o provocare”, a spus el. 

Oficialii statului New York au anunțat în această săptămână că două noi subvariante de omicron, denumite BA.2.12 și BA.2.12.1, au devenit formele dominante ale coronavirusului în partea centrală a statului. Timp de săptămâni, ratele de infecție în centrul New York-ului au fost de cel puțin două ori mai mari decât media statului, potrivit datelor departamentului de sănătate de stat.

Noile subvariante de omicron din New York au detectat mutații care pot ajuta virusul să intre mai repede în celule și să evite imunitatea sporită de vaccin și infecții, a spus Andy Pekosz, virolog la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health.

„De câte ori vedem aceste mutații, suntem puțin îngrijorați, dar este greu acum să estimăm cu adevărat cât de mare vor fi acele variante”, a spus Pekosz.

Citește și Coronavirus pentru 15 aprilie. Numărul de cazuri, în scădere

Oficialii de stat au spus că subvariantele se răspândesc cu 23 până la 27% mai rapid decât varianta originală BA.2 omicron și că subvariantele contribuie la creșterea numărului de cazuri.

În acest moment, nu există dovezi de severitate crescută a bolii de către aceste subvariante, deși Departamentul monitorizează îndeaproape orice modificări.

În martie, cele două subvariante au reprezentat mai mult de 70% din cazurile de covid-19 raportate în centrul New York-ului. Până în prezent, în aprilie, datele arată o creștere la 90% a tuturor cazurilor noi.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net