Coronavirus pentru 15 aprilie. Numărul de cazuri, în scădere

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Click! îţi aduce în fiecare zi situația actualizată a cazurilor de COVID înregistrate în ultimele 24 de ore. Amintim că Grupul de Comunicare Strategică anunță zilnic, la ora 13.00, numărul de cazuri înregistrate pe teritoriul României. Iată ce arată noile date!

Bilanț COVID-19 pentru 15 aprilie
Bilanț COVID-19 pentru 15 aprilie

În ultimele 24 de ore, 1.255 de cazuri au fost raportate de către oficialități cu privire la evoluția pandemiei de Sars-Cov-2 pe teritoriul României, cu 222 mai puține cazuri față de ziua anterioară.

Numărul de cazuri, mai mic față de ziua anterioară

154  din cazuri înregistrate sunt ale unor pacienți ce s-au reinfectat într-o perioadă mai mare de 90 de zile.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 148 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile de profil specializate, numărul de persoane infectate cu COVID-19 este de  1.771, cu 57 mai puține față de ziua anterioară. La terapie intensivă, 251 de persoane sunt internate, cu 2 mai puține față de ziua anterioară. Din totalul de 246  de pacienți la ATI, 214 sunt nevaccinați.

De la începutul pandemiei și până acum, 65.310  de persoane au fost decedat ca urmare a infecției cu Sars-Cov-2.

În intervalul de referință 12.04 - 13.04, 13 de decese au fost înregistrate la nivel național ca urmare a infectării cu Sars-Cov-2. Dintre care, 6 ale unor pacienți de sex masculin și 7 de sex feminin.

Din totalul de 13 pacienți decedați, 11 au fost nevaccinați și 2 vaccinați. Toți pacienții ce au decedat și erau vaccinați prezentau comorbidități.

Cum a evoluat pandemia în România

Totuși, cum se arată situația epidemiologică în România fără aceste măsuri de protecție? Restricțiile au dispărut, dar virusul a rămas.

„Trebuie să conviețuim cu acest virus", a fost rostit pentru prima dată la sfârșitul la Stării de Urgență, în luna mai 2020. Astăzi, suntem nevoiți să trăim cu acest virus, prin lipsa măsurilor de protecție ce au fost ridicate de către guvern.

În același timp, la data de 8 martie, România avea în ziua respectivă 5.461 de cazuri confirmate cu boala COVID-19, cu o rată de pozitivitare de 10,72%. În același timp, ieri, bilanțul zilnic oferit de Ministerul Sănătății prezintă că rata de pozitivare a ajuns la 8%, cu doar 2.320 de cazuri.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net